Manacor avança un mes la posada en marxa dels serveis de platges

L’ajuntament de Manacor ha avançat la posada en marxa del servei de platges davant l’inici primerenc de la temporada turística. Per segon any gestiona l’explotació i neteja de les nou platges urbanes del municipi a través de l’empresa municipal de serveis SAM. «Tradicionalment l’inici de l’explotació de les platges començava el primer de maig, però enguany l’Ajuntament ha volgut compassar l’inici del servei amb l’obertura dels hotels de la zona», ha explicat la seva presidenta, Cristina Capó.

La SAM ha fet una calendarització de l’obertura dels hotels del municipi, pel que des d’aquesta Setmana Santa les platges ja compten amb servei, que s’anirà ampliant dins el mes d’abril i la previsió és que al maig ja estigui a ple funcionament. «Esperam que el servei funcioni al 100% a partir de l’1 de maig, així com esperam tenir una temporada el més normal possible», ha assegurat el vicepresident de la SAM, Sebastià Nadal.

D’aquesta manera, les platges de s’Illot, Cala Anguila, Cala Mendia, Estany d’en Mas, Domingos Grans, Domingos Petits i Cala Murada ja tenen instal·lades les gandules i els para-sols i tenen en marxa el servei. Pel que fa a Porto Cristo i Cala Antena, els serveis començaran a oferir-se el mes de maig. En total hi haurà 936 hamaques i 449 para-sols distribuïts a les 9 platges.

Banys públics a totes les platges

Una de les principals novetats d’aquesta temporada turística és la instal·lació de banys públics a totes les platges, ja que fins ara les platges urbanes de Manacor no disposaven d’aquest servei. Així mateix, les platges també disposaran de més metres lineals de passarel·les: l’any passat es van adquirir 425 metres lineals i enguany se n’han adquirit 200 metres lineals més; per tant, les platges del municipi de Manacor disposaran de 625 metres lineals de passarel·les.

La SAM compta enguany per primera vegada amb salvavides portàtils, que permetrà que el personal de la SAM pugui disposar d’aquests salvavides en cas que es produeixi alguna emergència en horari que no hi hagi el servei de vigilància i salvament, per poder donar suport a la situació.

L’empresa municipal de serveis SAM disposa ja aquesta temporada turística de 2022 amb tota la maquinària pròpia per tal de poder porgar les platges i condicionar-les al moment, amb un temps de reacció immediat. Concretament, es disposa d’una porgadora grossa i d’una de petita per a aquelles platges de més difícil accés. Així i tot, el vicepresident de la SAM, Sebastià Nadal, ha recordat que la neteja que du a terme la SAM a les platges que gestiona és manual i només es farà de manera mecanitzada quan sigui estrictament necessari. Aquest model cerca respectar el perfil natural de les platges evitant la pèrdua d’arena i la destrucció de la vegetació natural.

El 2021 l’Ajuntament de Manacor municipalitzà el servei de platges com una aposta clara per un canvi de model, passant d’un model empresarial centrat en el guany a un model centrat en el medi ambient i amb flexibilitat en funció de les necessitats de cada platja.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad