Tres milions d’euros per multiplicar la biblioteca aprofitant tot el claustre

La biblioteca de Manacor, situada des de 1995 a una ala de l’antic claustre barroc de Sant Vicenç Ferrer, triplicarà el seu volum entre enguany i l’any 2027. Almenys aquesta és la intenció de l’Ajuntament i el servei de biblioteques municipal, que també inclou doblar l’espai existent a Porto Cristo i crear-ne una de nova a s’Illot. Tota una intervenció quantificada inicialment en uns tres milions d’euros.

Segons han explicat avui el regidor de Cultura, Mateu Marcé, el responsable de la xarxa de biblioteques, Antoni Ferrer i el batle de Manacor, Miquel Oliver, aquesta és una passa necessària i una exigència del Consell de Mallorca. És a dir, el disseny i l’entrega d’un Pla Director que marqui com, on i quan ha de créixer el servei cultural de manera que s’adecui a la població manacorina actual.

El pla preveu triplicar la superficie actual, dels poc més de 500 metres quadrats fins als 1.700 m2, mitjançant la unió d’espais fins ara dedicats a oficines com les d’Urbanisme o les del Registre Judicial. De fet dins enguany començarà la redacció del projecte d’ampliació cap al primer pis que fins ara ocupa la regidoria d’Urbanisme, que passaria a l’edifici de Can Bauzà, al carrer Major.

Un alliberament que es completarà amb dues sales més polivalents de la planta baixa del claustre, i sobretot de la recuperació d’aquí al 2025-2026 de l’actual Palau de Justícia de Manacor (l’antiga pressó) i les tres plantes del registre. El que permetria també aconseguir un ús lúdic de l’espai verd que queda entre els jutjats i les oficines de Cultura del carrer den Muntaner.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad