Tres milions d’euros per multiplicar la biblioteca aprofitant tot el claustre

La biblioteca de Manacor, situada des de 1995 a una ala de l’antic claustre barroc de Sant Vicenç Ferrer, triplicarà el seu volum entre enguany i l’any 2027. Almenys aquesta és la intenció de l’Ajuntament i el servei de biblioteques municipal, que també inclou doblar l’espai existent a Porto Cristo i crear-ne una de nova a s’Illot. Tota una intervenció quantificada inicialment en uns tres milions d’euros.

Segons han explicat avui el regidor de Cultura, Mateu Marcé, el responsable de la xarxa de biblioteques, Antoni Ferrer i el batle de Manacor, Miquel Oliver, aquesta és una passa necessària i una exigència del Consell de Mallorca. És a dir, el disseny i l’entrega d’un Pla Director que marqui com, on i quan ha de créixer el servei cultural de manera que s’adecui a la població manacorina actual.

El pla preveu triplicar la superficie actual, dels poc més de 500 metres quadrats fins als 1.700 m2, mitjançant la unió d’espais fins ara dedicats a oficines com les d’Urbanisme o les del Registre Judicial. De fet dins enguany començarà la redacció del projecte d’ampliació cap al primer pis que fins ara ocupa la regidoria d’Urbanisme, que passaria a l’edifici de Can Bauzà, al carrer Major.

Un alliberament que es completarà amb dues sales més polivalents de la planta baixa del claustre, i sobretot de la recuperació d’aquí al 2025-2026 de l’actual Palau de Justícia de Manacor (l’antiga pressó) i les tres plantes del registre. El que permetria també aconseguir un ús lúdic de l’espai verd que queda entre els jutjats i les oficines de Cultura del carrer den Muntaner.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad