La recepta del millor pastís de formatge

La recepta / Eva Remolina

 

El pastís de formatge és sens dubte una de les receptes de pastissos més fàcils de preparar i de les més gustoses, i, gràcies a la seva textura entre pastosa i cremosa i al seu sabor suau, és sempre una garantia d’èxit. Encara que hi ha maneres de preparar-lo fred, sense necessitat de fornejar, aquesta recepta es basa en el pastís més tradicional i la veritat és que treballar-la al forn la fa un xic més especial. Preparar-lo no requereix més de 10 de minuts.

Els ingredients que utilitzarem per a unes 6 persones són:

500 g de formatge crema (tipus Philadelphia)

400 ml de nata líquida

200 g de sucre

4 ous

20 g de farina

Hi ha l’opció d’utilitzar llet condensada, però en aquest cas, eliminarem de la recepta el sucre perquè no resulti massa dolç.

Per a la base:

350 g de galetes tipus Maria

70 g de mantega

El primer que farem serà encendre el forn i deixar-lo durant uns 15 minuts a 200ºC.

Mentres, començarem amb la base. Per a això, fiquem les galetes en una bossa hermètica de cuina, la tanquem bé, i triturem les galetes amb ajuda d’un corró de cuina fins que quedin en pols. Una vegada les tenim, barregem amb la mantega fosa i tota la mescla, la posem en el fons del motlle del pastís, prement-la bé perquè ens quedi la superfície llisa. La portem al congelador.

Mentre es refreda la base, ens posem amb el farciment.

En un bol gran, batem els ous i barregem amb el sucre amb l’ajuda de les varetes. Quan la massa estigui homogènia, afegim el formatge crema i removem bé amb una cullera perquè s’integri bé. Batim. A continuació posarem la crema de llet o nata i farem el mateix.

Finalment, afegirem la farina prèviament tamisada i barrejarem bé.

Una vegada ho tenim tot ben integrat, ho abocarem damunt de la base de galetes i ho fiquem en el forn uns 45 minuts a uns 180ºC, però tot dependrà de cada forn.

Una vegada finalitzat el temps, el deixem a l’aire uns 10 minuts perquè reposi, i després ja podem ficar el nostre pastís a la nevera durant unes 2 hores.

Per a la cobertura, podem deixar-lo tal qual, recobrim de la melmelada que més ens agradi o empolvorem simplement per damunt amb coco ratllat o sucre glacé.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad