La recepta del millor pastís de formatge

La recepta / Eva Remolina

 

El pastís de formatge és sens dubte una de les receptes de pastissos més fàcils de preparar i de les més gustoses, i, gràcies a la seva textura entre pastosa i cremosa i al seu sabor suau, és sempre una garantia d’èxit. Encara que hi ha maneres de preparar-lo fred, sense necessitat de fornejar, aquesta recepta es basa en el pastís més tradicional i la veritat és que treballar-la al forn la fa un xic més especial. Preparar-lo no requereix més de 10 de minuts.

Els ingredients que utilitzarem per a unes 6 persones són:

500 g de formatge crema (tipus Philadelphia)

400 ml de nata líquida

200 g de sucre

4 ous

20 g de farina

Hi ha l’opció d’utilitzar llet condensada, però en aquest cas, eliminarem de la recepta el sucre perquè no resulti massa dolç.

Per a la base:

350 g de galetes tipus Maria

70 g de mantega

El primer que farem serà encendre el forn i deixar-lo durant uns 15 minuts a 200ºC.

Mentres, començarem amb la base. Per a això, fiquem les galetes en una bossa hermètica de cuina, la tanquem bé, i triturem les galetes amb ajuda d’un corró de cuina fins que quedin en pols. Una vegada les tenim, barregem amb la mantega fosa i tota la mescla, la posem en el fons del motlle del pastís, prement-la bé perquè ens quedi la superfície llisa. La portem al congelador.

Mentre es refreda la base, ens posem amb el farciment.

En un bol gran, batem els ous i barregem amb el sucre amb l’ajuda de les varetes. Quan la massa estigui homogènia, afegim el formatge crema i removem bé amb una cullera perquè s’integri bé. Batim. A continuació posarem la crema de llet o nata i farem el mateix.

Finalment, afegirem la farina prèviament tamisada i barrejarem bé.

Una vegada ho tenim tot ben integrat, ho abocarem damunt de la base de galetes i ho fiquem en el forn uns 45 minuts a uns 180ºC, però tot dependrà de cada forn.

Una vegada finalitzat el temps, el deixem a l’aire uns 10 minuts perquè reposi, i després ja podem ficar el nostre pastís a la nevera durant unes 2 hores.

Per a la cobertura, podem deixar-lo tal qual, recobrim de la melmelada que més ens agradi o empolvorem simplement per damunt amb coco ratllat o sucre glacé.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad