Torna ‘Manacor Encantat’, enguany amb figures de rondalla

Manacor Encantat torna aquest mes de maig i se centra enguany en les Rondalles Mallorquines com a eix temàtic principal. «Enguany celebram que fa 160 anys del naixement d’Antoni M. Alcover i aquesta és una bona manera de donar a conèixer-lo», ha explicat aquest divendres la delegada de Comerç de l’Ajuntament de Manacor, Maria Antònia Truyols. Manacor Encantat torna enguany per «dinamitzar comerç local i donar a conèixer el nostre patrimoni cultural a través de les Rondalles i de la figura d’Antoni M. Alcover”, ha dit Truyols.

Per això, Manacor Encantat compta enguany també amb la col·laboració i implicació de la Institució Pública Antoni M. Alcover. En aquest sentit, «la figura de les Rondalles és molt important per a la cultura mallorquina i també per a la cultura manacorina. Tenim el deure de continuar la transmissió de la cultura i adaptar-la», ha assegurat la gerent de la Institució Pública, Cristina Duran.

Tres figures gegants, que enguany giraran al voltant de les Rondalles i que es col·locaran a punts clau de Manacor, tornaran a centrar el protagonisme de la nova edició de Manacor Encantat. La Institució Pública Antoni M. Alcover prepara una gimcana familiar per aquestes grans figures de les Rondalles i que tendrà com a punt d’arribada final Can Socorrat, seu de la Institució.

Els carrers de la zona comercial de la ciutat es decoraran a partir de la setmana que ve amb banderoles de colors combinades amb tela de llengües, per donar color i ambientació. Una feina que s’ha fet amb la col·laboració dels comerciants i d’Aproscom.

El 6 de maig s’inauguraran i es donaran conèixer les figures gegants i l’exposició de fotografies sobre la seva elaboració per part dels artesans Toni Galmés i Sebastià Riera Pocoví. La inauguració comptarà amb música i espectacle de llums i fum, ha explicat la delegada de Comerç. «Mantenim en secret què seran enguany les figures, però segur que seran espectaculars», ha assegurat.

El 7 de maig a les es durà a terme una representació teatralitzada de les Rondalles a la plaça de sa Bassa. Així mateix, durant tot el dia els comerços de Manacor celebraran la fira ‘Estocs al carrer’, que cada any suma més gent i establiments. El capvespre, es preveu també la celebració festiva ‘Manacor Encantat amb les Rondalles Mallorquines’ amb la participació dels gegants, gegantons i caparrots a la plaça del Rector Rubí i a la plaça Weyler. 

El 21 de maig, Caterina Valriu oferirà la conferència ‘L’alimentació a les Rondalles Mallorquines’. També es preveu un showcooking de plats trets del receptari de les Rondalles Mallorquines que ha recopilat Valriu.

El 14, 15, 21, 22, 28 i 29 de maig, ‘Manacor Encantat amb la cuina local’: tres caps de setmana per visitar els restaurants de Manacor i gaudir d’un dinar de plats de les Rondalles Mallorquines maridats amb vins amb Denominació d’Origen del Pla i Llevant. Els menús de rondalla es podran tastar a Can March, Sa Factoria, Sa Mescla, s’Hort de sa Vall i Terra Gust.

A partir del 17 de maig, torna ‘Compra al comerç local i tindràs premis’.

Així mateix, tots els dissabtes horabaixa del mes de maig es dinamitzarà la zona comercial amb una xaranga musical i la desfilada de gegants i caparrots, entre d’altres sorpreses.

També es reedita el concurs d’aparadors ‘Manacor Encantat amb les Rondalles Mallorquines’. A partir del 20 d’abril i fins el 31 de maig, es podran visitar els comerços locals i votar pel que més agradi. Un concurs que té l’objectiu de cercar la col·laboració dels comerciants i d’acostar els ciutadans als negocis de proximitat.

El departament de Comerç de l’Ajuntament de Manacor prepara, a més d’aquesta programació, altres activitats que s’aniran detallant durant les properes setmanes. S’agraeix la col·laboració d’Aproscom, l’IES Mossèn Alcover, els comerços de Manacor, l’Associació Cultural Sant Domingo i la DO Pla i Llevant. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad