Quan el rei Felip VI va venir de noces a Manacor fa 25 anys

Era juliol de 1997 quan la plaça del Palau de Manacor es va omplir a les totes per veure què passava exactament allà al davant amb tants de cotxes lluents i gent mudada. La parròquia dels Dòlors era el lloc triat per a les noces de l’any de Mallorca i a tot l’estat espanyol. Tan importants que van comptar amb la presència de l’ara rei Felip VI i fins i tot de la filla del dictador Franco.

Milers de manacorins van presenciar amb enorme entusiasme l’enllaç entre la filla de Leonor March Cencillo, Ana Chico de Guzmán March, i el comte de Floridablanca, José María Castillejo de Oriol. La presència de personalitats de la aristocràcia espanyola i del món financer va despertar la curiositat del poble.

Les cròniques parlen que més de 2.000 persones van voler ser testimonis de tots els detalls que van envoltar el casament, en especial de la desfilada de cares conegudes. Per això no van dubtar a ocupar balcons, terrasses, teulades i rodalies de la plaça Weyler. Alguns, fins i tot s’hi van acostar amb prismàtics per captar amb tota nitidesa els cares famoses. La primera convidada que va arribar a l’església va ser Carmen Franco, filla de Francisco Franco.

A la cerimònia religiosa, que va oficiar el sacerdot Alfonso Oriol Muñoz, oncle del nuvi, hi van assistir més de 300 convidats que van omplir l’aforament del temple: El nuvi, com és costum, va arribar a la parròquia deu minuts abans de l’horari previst, a les 19 hores.

Vestia l’unifon vermell de l’ordre de cavalleria de Malta i va ser apadrinat per la seva tia, la duquessa de San Adrián. Instants abans que s’iniciés la cerimònia, va anar parlant amb to distès i el rostre somrient, amb els convidats que anaven arriben al temple i amb la mare de la novia, Leonor March, qui li va comentar sobre la seva filla: “Ya verás que guapa está”.  José María Castillejo va afirmar mentre esperava l’arribada de la seva promesa: “Estoy un poco nervioso pero a la vez muy ilusionado por el momento”.

Després de l’arribada de l’empresaria Alicia Koplowitz, que va causar un gran enrenou entre el públic, van fer acte de presència Kardan de Bulgària i la seva dona Miriam de Grècia, Jaime Martínez Bordiu i Núria March; l’almirall Nieto Antúnez, que va ser ministre durant la dictadura; els germans Carlos i Juan March; Alfonso Fierro i la seva dona
Maria Zurita, que van arribar acompanyats de els seus quatre fills.

Dos minuts abans de les 19,10h, hora en què va arribar la núvia, el príncep Felip va baixar del vehicle
i va saludar el públic entre crits i frases al·lusives al seu físic.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad