Manacor posa en marxa aparcaments vigilats per a bicicletes

L’objectiu és potenciar l’ús del transport net per la ciutat a un preu molt baix

 

L’empresa municipal SAM i la regidoria de Medi Ambient de l’ajuntament de Manacor han posat en marxa un nou servei d’estacionament per a bicicletes als aparcaments soterrats de la plaça de Sant Jaume i Na Camel·la. En total 48 places vigilades on els veïnats podran deixar el seu vehicle de pedals durant les 24 hores del dia per un preu de 5 euros el trimestre (20 euros a l’any) que s’anirà renovant cada cop que l’usuari vulgui carregant una simple targeta.

“L’objectiu és fomentar l’ús de la bicicleta al centre de Manacor aprofitant la zona peatonal i la ZPR (Zona de Prioritat per a Residents)”, explica el regidor Sebastià Llodrà. Es tracta d’un sistema novedós al municipi pel qual s’ha reservat, a cada aparcament, l’espai que ocuparien dos cotxes a una zona situada ben davant la caseta de vigilància i amb una serie de càmeres controlant la instal·lació. En total hi caben 24 bicicletes a cada aparcament.

Com obtenir una plaça

Per obtenir una d’aquestes places s’ha de sol·licitar una targeta a la SAM (tan residents com no residents) prèvia presentació del DNI i d’una foto de la bicicleta pròpia. Amb això i l’abonament de la quota inicial dels 5 euros trimestrals, l’Ajuntament li donarà a l’usuari un adhesiu que haurà d’aferrar a la bici i el número de l’aparcament, que sempre serà el mateix.

“Podran entrar i sortir tot el dia quan vulguin, amb les mateixes facilitats que qui té una plaça llogada pel seu cotxe”, afageix la presidenta de la SAM, Cristina Capó. L’horari de les oficines és de 8 a 15h de dilluns a divendres, dissabtes dematí i els dijous capvespre de 16 a 20 hores. Una vegada aconseguida la targeta, es podrà recarregar al caixer dels propis aparcaments de Sant Jaume o Na Camel·la fins a 7 dies abans i després de la data de finalització del trimestre.

Ara s’està estudiant també, i depenent de l’èxit de la iniciativa municipal, poder extendre el servei fins l’aparcament de la plaça de l’Aljub de Porto Cristo o fins i tot llogar algun local en planta baixa de Manacor per si fos necessari. També hi hauria la possibilitat de comprar una especie d’iglús aposta, cabines on a través de la mateixa targeta poder-hi aparcar la bicicleta a llocs cènctrics de la ciutat.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad