Manacor iniciarà un sistema de vigilància de les cales verges des de l’aigua

Una llanxa pneumàtica amb dos socorristes recorrerà per primer cop la zona costanera protegida, per torns des de maig fins a l’octubre

Les cales verges de la costa manacorina comptaran, per primera vegada a partir d’aquest proper estiu, amb un servei de vigilància marítima continuada que alertarà sobre possibles problemes de seguretat i prestarà ajut professional d’auxili en cas que sigui necessari.

“Està estipulat dins del nou contracte de socorrisme i salvament que entra en vigor”, especifica el regidor de la Zona Costanera, Sebastià Nadal, que explica que es farà mitjançant una llanxa pneumàtica que sempre comptarà amb dues persones a bord, totes dues titulades.

Aquesta important millora en el servei ve donada per la modificació en la catalogació de les cales verges de Manacor que van de Cala Murada a Cala Antena, que han passat de risc baix a mitjà, respecte al darrer estudi fet en aquest sentit el 2017. És a dir, que totes les cales que no tinguin la vigilància d’almenys dos socorristes a l’arena, tendran a partir d’ara un control per aigua.

Es tracta per exemple de Cala Bota, Cala Pilota, Cala Virgili, Cala Magraner o Cala Varques. Espais de difícil accés per terra i sense serveis de para-sols o hamaques. “Ara el proper pas serà determinar les freqüències de pas per cadascuna i els torns durant la temporada del maig fins a l’octubre”, afegeix Nadal.

El preu del nou servei de vigilància i socorrisme signat per l’ajuntament de Manacor tendrà una durada de tres anys i un cost estipulat d’1,8 milions d’euros IVA inclòs, o 571.000 euros anuals sense IVA.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad