Problemes amb la solidesa dels terrenys retarden l’skatepark de Manacor

Després d’uns mesos paralitzat ara s’hi està construint un mur de contenció per evitar problemes de seguretat

 

L’skatepark de Manacor no estarà acabat aquest mes de març tal i com estava previst. Problemes amb la solidesa dels terrenys, situats al polígon agroalimentari, han obligat a l’Ajuntament a haver de fer un modificat d’obra per tal que es pugui construir un mur de contenció als límits de la pista que resolgui els problemes de seguretat. Un retard que farà que el projecte no es pugui inaugurar fins “d’aquí uns quants mesos més”, explica el regidor d’Esports, Artur Aguiló.

“Quan l’empresa va començar a gratar van comprovar que el sol era massa fluix pel que s’hi havia de construir, i per tant es va haver d’aturar l’obra fins que s’aprovés el modificat. Ara s’està fent un mur de contenció per corregir-ho”, detalla. Això també provocarà, inevitablement, l’encariment del pressupost previst de 178.708 euros. “Es farà un augment de partida, que tampoc serà moltíssim més, però sí que pujarà”.

A mitjan mes d’abril de l’any passat, l’ajuntament de Manacor va treure a licitació la pista que pel mes de novembre es va començar a construir al carrer Camp de na Serra número 19. El projecte, adjudicat a l’empresa barcelonina Roig i Fills Associats, compta amb un pressupost de 178.708 euros. La parcel·la on s’ubicarà el nou equipament públic esportiu té una superfície de 1.500 metres quadrats. Consisteix en una instal·lació esportiva rectangular sobre un terreny amb pendent amb la creació de dos nivells i rampes per a la pràctica esportiva, així com la urbanització de l’espai immediat d’uns 850 metres quadrats. 

La pista d’skate tendrà 651 metres quadrats de superfície i constarà d’un grup d’impulsors d’alçades diverses format per una combinació de rampes corbes i plans inclinats. A la part baixa de la parcel·la es col·locaran dos mòduls de rampes corbes tipus quarter, enfrontats entre ells i separats per un altre mòdul de plataforma amb i rampes corbes (funbox). Al costat s’hi instal·larà un mòdul tipus box i una barana patinable. A la part alta de l’espai hi haurà el mòdul tipus bowl, amb una profunditat màxima de 1.80 metres i mínima de 1.20 metres. La unió dels dos nivells es realitzarà mitjançant una rampa que ocuparà tota l’amplària de la pista i que contindrà diferents mòduls com el hubba, o elements com graons i baranes. 

El paviment de la pista d’skate serà de formigó polit i el de les zones de pas de formigó amb un acabat fratassat. Pel que fa als elements horitzontals, seran de formigó reforçat amb fibres. La instal·lació pública esportiva comptarà amb una instal·lació elèctrica encastada protegida amb interruptors automàtics. També es construirà un itinerari accessible des de la via pública fins a la pista esportiva des de l’accés principal

El futur de l’actual zona skate devora l’auditori

Aguiló també explica que “no té massa sentit que facem un dels majors skateparks de Mallorca i volguem mantenir unes instal·lacions que duen un manteniment setmanal perquè tot el temps s’espenyen, i que estan fetes amb materials que ara són inadequats”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad