Premis pels joves manacorins que fan videorecomanacions culturals en català

Talent i creativitat és el que es va veure divendres horabaixa al Molí d’en Beió, a l’entrega de premis del I Concurs de Videorecomanacions Literàries per a Joves del Servei Lingüístic de l’Ajuntament de Manacor i la Direcció General de Política Lingüística del Govern.

Assistiren a l’entrega dels premis el batle de Manacor, Miquel Oliver; la directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior; el delegat de Política Lingüística, Sebastià Llodrà; i la responsable del Servei Lingüístic de l’Ajuntament de Manacor, Isabel Andreu.

El I Concurs de Videorecomanacions Literàries per a Joves s’adreçava a joves de Manacor d’entre 14 i 30 anys o als que, sense residir-hi, cursin estudis en un centre educatiu del municipi. L’objectiu era el de promoure la difusió de continguts i obres audiovisuals en català. Es tracta d’un concurs que vol estimular la creació i la difusió de continguts audiovisuals a Internet en català i promoure la lectura i el consum d’obres audiovisuals en llengua catalana entre els joves del municipi.

Beatriu Defior ha agraït l’alta participació a la primera edició d’aquest concurs a Manacor, alhora que ha destacat que “fer contingut en català a les xarxes ens dóna més opcions de destacar i ens permet ser més autèntics”. Sebastià Llodrà ha explicat que l’Ajuntament cerca formes noves i fresques d’implicar els joves amb la llengua. “Si la gent no s’acosta a la llengua, acostem nosaltres la llengua a la gent”, ha dit. Per la seva banda, el batle, Miquel Oliver, ha assegurat que “els joves no són el futur, són el present”, alhora que ha agraït a tots els participants i els centres educatius la seva implicació. 

La participació en aquesta primera edició ha estat molt satisfactòria i d’un total de 33 vídeos presentats, el jurat ha decidit reconèixer els següents participants:

Categoria de 14 a 17 anys:

– 1r premi de videorecomanació literària: Miquel Mascaró Sánchez – El crèdit. Premiat amb una subscripció anual a Filmin.cat

– 2n premi de videorecomanació literària: Dahara Servera Alba – La noia de la caravana. Dotat amb 50 euros.

– 1r premi de videorecomanació audiovisual (sèrie o pel·lícula): Bernat Pascual Martí i Simó Joan Lliteras Galmés – Merlí. Premiat amb una subscripció anual a Filmin.cat

– 2n premi de videorecomanació audiovisual (sèrie o pel·lícula): Maria Teresa Kurtin Zibert i Francisca Bordoy Femenies – Les de l’Hoquei. Dotat amb 50 euros.

– 1r premi de videorecomanació cultural: Maria Nicolau Jaume i Francisca Pascual Riera – Els Cossiers de Manacor. Premiat amb una subscripció anual a Filmin.cat

– 2n premi de videorecomanació cultural (cultura tradicional): Cristina Galmés Montero – Sant Antoni. Dotat amb 50 euros.

– 2n premi de videorecomanació cultural (cultura urbana): Miquel Veny Moragues i Daniel Troya – Skate. Dotat amb 50 euros.

– Premi especial a la millor videorecomanació en forma de glosa o rap: Maria Nadal Cardona – Tradicions més emblemàtiques de Manacor. Premiat amb una subscripció anual a Filmin.cat o amb 80 euros.

Categoria de 18 a 30 anys:

– 1r premi de videorecomanació audiovisual (sèrie o pel·lícula): Miquel Àngel Riera Duran – Pep. Premiat amb una subscripció anual a Filmin.cat

– 1r premi videorecomanació cultural: Antoni Guiscafrè Rosselló – Molí de vent. Premiat amb una subscripció anual a Filmin.cat

Cada participant o grup de participants podia presentar un màxim de 6 vídeos, dos per a cada categoria; és a dir, 2 videorecomanacions literàries, 2 videorecomanacions de sèries i pel·lícules i 2 videorecomanacions culturals. La durada dels vídeos havia de ser d’entre 30 segons i 2 minuts.

El jurat d’aquesta primera edició ha estat format per cinc persones relacionades amb la cultura, la literatura, l’audiovisual, la creació i difusió de continguts digitals i la normalització de la llengua catalana. El jurat ha valorat l’originalitat i la creativitat, la qualitat del contingut, la qualitat tècnica, la qualitat lingüística, la capacitat expressiva (comunicació fluida de les idees i de les emocions, teatralitat) i la capacitat per captar l’atenció de l’espectador.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad