Premis pels joves manacorins que fan videorecomanacions culturals en català

Talent i creativitat és el que es va veure divendres horabaixa al Molí d’en Beió, a l’entrega de premis del I Concurs de Videorecomanacions Literàries per a Joves del Servei Lingüístic de l’Ajuntament de Manacor i la Direcció General de Política Lingüística del Govern.

Assistiren a l’entrega dels premis el batle de Manacor, Miquel Oliver; la directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior; el delegat de Política Lingüística, Sebastià Llodrà; i la responsable del Servei Lingüístic de l’Ajuntament de Manacor, Isabel Andreu.

El I Concurs de Videorecomanacions Literàries per a Joves s’adreçava a joves de Manacor d’entre 14 i 30 anys o als que, sense residir-hi, cursin estudis en un centre educatiu del municipi. L’objectiu era el de promoure la difusió de continguts i obres audiovisuals en català. Es tracta d’un concurs que vol estimular la creació i la difusió de continguts audiovisuals a Internet en català i promoure la lectura i el consum d’obres audiovisuals en llengua catalana entre els joves del municipi.

Beatriu Defior ha agraït l’alta participació a la primera edició d’aquest concurs a Manacor, alhora que ha destacat que “fer contingut en català a les xarxes ens dóna més opcions de destacar i ens permet ser més autèntics”. Sebastià Llodrà ha explicat que l’Ajuntament cerca formes noves i fresques d’implicar els joves amb la llengua. “Si la gent no s’acosta a la llengua, acostem nosaltres la llengua a la gent”, ha dit. Per la seva banda, el batle, Miquel Oliver, ha assegurat que “els joves no són el futur, són el present”, alhora que ha agraït a tots els participants i els centres educatius la seva implicació. 

La participació en aquesta primera edició ha estat molt satisfactòria i d’un total de 33 vídeos presentats, el jurat ha decidit reconèixer els següents participants:

Categoria de 14 a 17 anys:

– 1r premi de videorecomanació literària: Miquel Mascaró Sánchez – El crèdit. Premiat amb una subscripció anual a Filmin.cat

– 2n premi de videorecomanació literària: Dahara Servera Alba – La noia de la caravana. Dotat amb 50 euros.

– 1r premi de videorecomanació audiovisual (sèrie o pel·lícula): Bernat Pascual Martí i Simó Joan Lliteras Galmés – Merlí. Premiat amb una subscripció anual a Filmin.cat

– 2n premi de videorecomanació audiovisual (sèrie o pel·lícula): Maria Teresa Kurtin Zibert i Francisca Bordoy Femenies – Les de l’Hoquei. Dotat amb 50 euros.

– 1r premi de videorecomanació cultural: Maria Nicolau Jaume i Francisca Pascual Riera – Els Cossiers de Manacor. Premiat amb una subscripció anual a Filmin.cat

– 2n premi de videorecomanació cultural (cultura tradicional): Cristina Galmés Montero – Sant Antoni. Dotat amb 50 euros.

– 2n premi de videorecomanació cultural (cultura urbana): Miquel Veny Moragues i Daniel Troya – Skate. Dotat amb 50 euros.

– Premi especial a la millor videorecomanació en forma de glosa o rap: Maria Nadal Cardona – Tradicions més emblemàtiques de Manacor. Premiat amb una subscripció anual a Filmin.cat o amb 80 euros.

Categoria de 18 a 30 anys:

– 1r premi de videorecomanació audiovisual (sèrie o pel·lícula): Miquel Àngel Riera Duran – Pep. Premiat amb una subscripció anual a Filmin.cat

– 1r premi videorecomanació cultural: Antoni Guiscafrè Rosselló – Molí de vent. Premiat amb una subscripció anual a Filmin.cat

Cada participant o grup de participants podia presentar un màxim de 6 vídeos, dos per a cada categoria; és a dir, 2 videorecomanacions literàries, 2 videorecomanacions de sèries i pel·lícules i 2 videorecomanacions culturals. La durada dels vídeos havia de ser d’entre 30 segons i 2 minuts.

El jurat d’aquesta primera edició ha estat format per cinc persones relacionades amb la cultura, la literatura, l’audiovisual, la creació i difusió de continguts digitals i la normalització de la llengua catalana. El jurat ha valorat l’originalitat i la creativitat, la qualitat del contingut, la qualitat tècnica, la qualitat lingüística, la capacitat expressiva (comunicació fluida de les idees i de les emocions, teatralitat) i la capacitat per captar l’atenció de l’espectador.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad