L’Ajuntament posa preu al lloguer mensual de la peixateria municipal

L’ajuntament de Manacor torna a treure a licitació la peixateria municipal de la plaça de ses Verdures, una vegada l’empresa que la gestionava renunciés als anys que li quedaven de concessió a finals de 2021. La responsable política de la plaça, Cristina Capó, ha explicat que s’ha obert un nou concurs per licitar el local a fi de tornar-lo a llogar el més aviat possible i evitar la degradació de l’espai. “S’ha de dir que hi ha hagut una revisió de preus i un augment de dos euros, de 381 a 383 euros” de preu mensual de sortida.

‘Sa botiga des peix’, la peixateria de la plaça de ses Verdures, va tancar només un any i mig després d’obrir. L’empresa Pescados David Castel SL, que en tenia la concessió per un periode de cinc anys prorrogables a cinc més, no ha pogut fer front al preu del lloguer de 700 euros mensual i ha decidit rodar clau.

Ara la Sala, com ja va fer l’any 2020, ha tornat a posar el lloguer inicial per davall els 400 euros al mes per tractar d’atreure a les empreses del sector. De fet, Pescados David Castel SL fa un any i mig va pujar aquesta oferta inicial fins els 700 euros mensuals per poder obtenir el servei com a millor oferta. És a dir 8.400 euros anuals quan el preu de sortida era de 4.500 euros.

Tot i que tenia una clientela notable i que tenia bona comunicació per xarxes socials, les queixes cap a la concessió per part dels veïnats i compradors de ses Verdures, solien anar dirigides sobretot als preus elevats i als problemes de no tenir un horari continuat. El local de la peixateria té una superfície de 64 metres quadrats i està distribuït en una zona d’atenció al públic, zona de venda i manipulació, zona d’obrador, un vestidor i un bany. A més d’una cambra frigorífica ja instal·lada.

La resta de llocs buits de la plaça 

Encara hi ha trasts sense omplir de forma continuada malgrat el darrer esforç i la nova ordenança fiscal que fixa els preus tant dels mòduls simples de 3,7 metres lineals (45,96 euros al mes) com dels dobles de 7,60 metres lineals (92, 04 euros mensuals). Tots aquests llocs tenen un taulell de material, una pica amb sistema d’evacuació i un punt d’aigua freda, així com un punt de connexió d’electricitat amb una potència màxima de 875 Kwh.

Segons la regidora Capó, es tornarán treure a licitació els que no están plens just després que es resolgui el tema de la peixateria i així la plaça de ses Verdures pugui tornar a lluir de forma normalitzada.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad