Usos que probablement no coneixes de les bosses de te

Eva Remolina / AMIC

 

Les bosses de te, igual que passa amb els pòsits del cafè, no només serveixen per a adobar les nostres plantes i jardins. Aquest és tan sols una de les múltiples aplicacions que pots donar-li després del seu ús, ja que continuen conservant les seves propietats orgàniques. A més a més, amb aquests simples gestos, protegiras el medi ambient.

El te és un potent antiinflamatori, pel que les bossetes, aplicant-les en fred, et serviran per reduir les ulleres o les bosses en els ulls. També són ideals per tractar l’acne i les arrugues. Conserva’n sempre unes quantes en la gelera i posa-les sobre la zona afectada deixant-les reposar uns 15 minuts.

– Si seques les bossetes de te, et serviran com a excel·lents aromatitzadores naturals, perquè absorbeixen les males olors. Col·loca-les en llocs on es fumi, dins del cotxe, dins de les sabatilles d’esport o les sabates, així com en aquelles estàncies tancades que sempre fan olor d’humitat. Notaràs la diferència.

– El te s’utilitza des de l’antiguitat per a tenyir, ja que amb ell s’obté un resultat envellit molt bonic tant a la roba com en la fusta, per la qual cosa també pot ser un aliat en treballs de fusteria, restauració o treballs manuals i artesanals.

– Fes un te amb unes quantes bossetes ja utilitzades i realitza un massatge en el cuir cabellut amb el líquid resultant. Veuràs que aporta lluminositat al cabell alhora que ajuda a eliminar la caspa.

– Prepara una infusió de te verd i un cop refredat, aplica-ho sobre les berrugues durant uns 15 minuts tres cops al dia. Aquestes es ressecaran i cauran al cap dels dies.

– També és molt aconsellable per a les aftes bucals o inflamacions de les genives. Prepara te negre i pren-t’ho. Després, les bossetes pots introduir-les en la boca i mantenir-les estrenyent-les amb les dents durant un quart d’hora.

– Neteja de vaixella. Per  això, Introdueix de 5 a 10 bossetes usades en un gibrell amb aigua i submergeix els plats que vulguis rentar. El te és un potent desgreixador.

– L’olor del te no és agradable per als insectes i rosegadors. Si tens problemes amb aquests animals a casa o al jardí, col·loca unes quantes bossetes dispersades per cantonades, racons de difícil accés o dins de calaixos i armaris.

– Neteja de superfícies de fusta i cuir. Fes un te, millor si és negre, i aplica-ho una vegada temperat per sobre dels mobles per a polir-los i donar-los lluentor.

– La pell tampoc es deslliura dels seus grans beneficis, ja que ajuda a regenerar la pell si se sofreixen cremades o enrogiments.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad