L’Ajuntament només ha posat 9 multes per excrements a la via pública en 15 anys

Fa dos anys que no s’obri cap expedient, el que deixa clara la poca decisió que els distints governs manacorins han mostrat per solucionar el problema

 

Encara que l’abandó dels excrements canins siguin una cosa habitual als carrers i places del municipi, l’ajuntament de Manacor només ha obert expedient a 9 propietaris per aquesta rao en els 15 anys de vida de l’ordenança municipal de tinença d’animals domèstics. El que no arriba ni a una per any i que planteja un seriós dilema per unes localitats on el nombre de mascotes es cada vegada major.

De fet aquest dilluns el batle de Manacor, Miquel Oliver, recordava les cinc sancions que s’han interposat durant la present legislatura (és a dir des de maig de 2019) i que deixen clara la poca decisió que els distints governs manacorins han mostrat per solucionar el problema. Se’n va posar una el 31 d’octubre de 2019, dues el 22 d’abril de 2020, una el 15 d’abril de 2020 i la darrera el 6 de juliol del mateix any. El que vol dir, també, que aviat farà dos anys que no s’obri cap nou expedient, ni durant tot 2021 ni en el que duim de 2022.

L’ordenança, que permet a la Policia Local sancionar a tots aquells propietaris que deixin l’excrement de la seva mascota en la via pública amb multes que van dels 50 als 750 euros, va entrar en vigor l’any 2007. Durant els sis primers anys tan sols es van sancionar a tres propietaris. Cosa que va fer que durant 2013 el consistori obrís una campanya intensiva de vigilància que en només uns dies en va posar 10 més (encara que cap d’elles per excrements): 3 a propietaris de cans sense xip, 4 per dur-los sense correja i 3 més per problemes amb cans perillosos.

El 2014 va ser menys productiu, i tan sols s’obrí un expedient per abandó d’excrement i dos a propietaris que havien deixat orinar els seus cans a zones inadequades. De llavors ençà poca cosa més fins a la present legislatura quan, com dèiem, de n’han posades 5.

“Està clar que haurien de ser moltes més… o arribar al punt que no n’hi hagi cap perquè això voldria dir que ja no són necessàries”, explicava Oliver (Més-Esquerra) durant el ple municipal de març, celebrat aquest passat dilluns vespre.

Sense cens genètic

Curiosament durant la darrera campanya electoral, Més-Esquerra va plantejar elaborar un cens genètic de cans a Manacor per multar els propietaris que no recullissin els excrements de les seves mascotes al carrer. Era una de les mesures de civisme i benestar animal que la coalició proposava de cara a les eleccions municipals del maig. “Fomentarem la creació d’un cens genètic que permeti multar aquests comportaments que embruten els nostres pobles”, assenyalaven.

.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad