Manacor posa una tarifa única per reservar les cases rurals a partir d’ara

L’Ajuntament tornarà a obrir les antigues escoles després de la covid, però posa noves condicions

 

A partir d’ara reservar alguna de les tres cases rurals municipals de sa Murtera, el Puig d’Alanar o son Talent serà més car. L’ajuntament de Manacor ha aprovat la modificació del reglament regulador dels usos de les cases i escoles rurals perquè, a partir dels propers mesos, la tarifa mínima de 15 euros per dia (i que augmentava segons el nombre de persones que la utilitzaven) passi a ser de 50 euros diaris, siguin quines siguin les condicions.

Així mateix, aquesta modificació de l’ordenança municipal també contempla una serie de prohibicions com les de no poder fer renou a partir de les 23 hores (una hora abans que fins ara), no poder fer foc ni utilitzar les zones de torrada durant els mesos que no es pot fer foc en zones rurals o no poder fumar ni en interiors ni en exteriors. També queda prohibida expressament la instal·lació de qualsevol tipus d’element extern com ara castells inflables o piscines desmuntables.

“Ens hem trobat amb sorpreses, amb grups que deien ser menys del que al final eren”, explica el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, que recorda que “tampoc és el lloc per fer-hi festes ni renou, sino que el que es pretén és posar en valor el contacte amb la natura i l’entorn”. Per això l’Ajuntament ha dit que prioritzarà les reserves fetes per associacions, sobretot a l’antiga escola rural del Puig d’Alanar, que creu la més adequada.

100 euros de fiança

A més d’unificar els preus en una taxa única, la nova normativa municipal també preveu que a partir d’ara s’aplicarà una fiança de 100 euros, “que quedaran bloquejats a una targeta de crèdit i que es retornaran un cop es comprovi que tot està correcte, una vegada acabi l’estada. Com de fet passa en el cas de les cases vacacionals o en lloguers de cotxes”, recorda Llodrà.

Per la seva banda, el Partit Popular ha demanat a l’equip de govern que la modificació de la normativa contempli una rebaixa en els preus en el cas que els qui reservin les cases rurals siguin residents del municipi de Manacor, o que es mantengui l’hora màxima per fer renou fins a la mitjanit, coses que seran entudiades per la regidoria de Medi Ambient durant els propers dies.

Història

El terme municipal de Manacor disposa de quatre cases i escoles rurals propietat de l’Ajuntament (i una altra, la de s’Espinagar, que està en conflicte), d’un valor patrimonial elevat i que van ser construïdes durant la segona dècada del segle XX. Aquests edificis són les Cases del Puig de Son Talent i les escoles rurals del Puig d’Alanar, sa Murtera, Son Negre i s’Espinagar.

L’Ajuntament de Manacor, conscient del valor patrimonial d’aquests edificis i del seu entorn, així com de les possibilitats d’ús i aprofitament, va considerar necessari definir un marc per regularitzar l’ús d’aquests edificis i les finques que ocupen. Aquest marc es basa en l’aprofitament social dels recursos públics amb harmonia amb la preservació del patrimoni i del seu entorn natural.

En el cas de les escoles rurals, aquests edificis es van construir entre els anys 1926 i 1932. Tenen un model arquitectònic molt racionalitzat amb poques preocupacions decoratives, seguint la constant d’austeritat de la construcció rural mallorquina. Les quatre escoles rurals van estar en funcionament des del 1932 fins al 1975. A partir d’aquest moment, els edificis només es van utilitzar de forma molt esporàdica fins que l’Ajuntament l’any 2013 va començar a llogar-los.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad