Dones que fan que el comerç manacorí surti endavant

El primer pis del claustre de Sant Vicenç Ferrer és, des d’avui i fins d’aquí una setmana, l’escenari de l’exposició ‘Treballadores’, un homenatge a l’admirable tasca de la dona dins el comerç manacorí, sempre present a l’hora de tirar endavant un negoci i fer-lo perdurar. Una mostra fotogràfica que es conjuga amb ‘Ants’ (formigues en anglès) una metàfora entre la dona i la simbologia que identifica aquest curiós insecte, tant pel seu treball constant i organitzat com per la seva capacitat de resistència.

“A Manacor estam acostumats a organitzar grans fires, però són aquestes més senzilles les que duen més feina i tenen un significat al darrere”, ha dit el batle de Manacor, Miquel Oliver, en referència a la cancel·lació de la Fira de les Dones prevista per avui dissabte, a causa de les condicions meteorològiques. “De totes maneres, les activitats que teniem preparades les anirem desplegant durant el que queda d’any”.

Les formigues representen la reivindicació de la figura de les dones treballadores com un exemple de vida en comú i de feina constant, que dia rere dia i malgrat totes les dificultats han seguit endavant. Aquesta exposició serveix per posar en valor la lluita de totes les dones que, treballant fora de casa, també han fet front al treball invisible i no remunerat de cures a les famílies, amb l’esforç, la desigualtat i la càrrega mental que això suposa. Aquesta exposició inclou més de cent formigues de metall, realitzades per artistes d’arreu dels Països Catalans, el País Basc, Madrid, Galícia i Andalusia.

Aquest centenar de formigues es fusionen amb les fotografies de 13 dones treballadores del sector del comerç del municipi que ha realitzat la fotògrafa Núria Sánchez. Un homenatge municipal a totes les treballadores del sector del comerç posant cara i donant veu en nom de totes les comerciants, botigueres i tenderes del municipi de Manacor “que dia a dia treballen per mantenir el seu establiment i són una peça clau del teixit comercial i del municipi”, explica la regidora d’Igualtat Carme Gomila.

Així mateix la delegada de Comerç, Maria Antònia Truyols, ha explicat que a partir del 16 de març, les formigues es repartiran a diversos comerços del municipi i el departament de Comerç posarà en marxa un concurs de Tik Tok en què els participants hauran de fer un vídeo on hi surti la formiga. El concurs estarà dotat amb 10 premis de 300 euros. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad