L’Hospital de Manacor fa 25 anys

El centre ha desplegat una gran pancarta a la façana per celebrar-ho

 

El 2 de desembre de 1991, una solitària màquina excavadora començava a aplanar els terrenys annexos al vell ambulatori. El jove que la feia servir, desconeixia els motius de l’ordre donada uns minuts abans des de la seu de l’empresa Fontisa, a Maria de la Salut. Era el començament de les obres de l’hospital comarcal de Manacor, més de quatre anys després de la gran manifestació que va dur a 10.000 persones a manifestar-se davant de la delegació de Govern a Palma.

Més de 400 milions de pressupost per a un projecte que s’estenia a una àrea d’influència de 22 municipis. Un lleu pas endavant que no culminaria fins a l’abril de 1997, quan van obrir les Urgències i van quedar ingressats, a les 17,30 hores, els tres primers pacients.

El 28 del mateix mes, el ministre Romay Beccaría i el llavors president executiu de l’Insalut, Alberto Núñez Feijoo (ara al capdavant de la Xunta pel PP), lloaven un sistema “que és l’aposta decidida i ferma per un nou concepte de gestió de la sanitat pública del país. Mai un Govern no havia creat un hospital amb tanta capacitat d’autonomia”, deia.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad