L’Hospital de Manacor fa 25 anys

El centre ha desplegat una gran pancarta a la façana per celebrar-ho

 

El 2 de desembre de 1991, una solitària màquina excavadora començava a aplanar els terrenys annexos al vell ambulatori. El jove que la feia servir, desconeixia els motius de l’ordre donada uns minuts abans des de la seu de l’empresa Fontisa, a Maria de la Salut. Era el començament de les obres de l’hospital comarcal de Manacor, més de quatre anys després de la gran manifestació que va dur a 10.000 persones a manifestar-se davant de la delegació de Govern a Palma.

Més de 400 milions de pressupost per a un projecte que s’estenia a una àrea d’influència de 22 municipis. Un lleu pas endavant que no culminaria fins a l’abril de 1997, quan van obrir les Urgències i van quedar ingressats, a les 17,30 hores, els tres primers pacients.

El 28 del mateix mes, el ministre Romay Beccaría i el llavors president executiu de l’Insalut, Alberto Núñez Feijoo (ara al capdavant de la Xunta pel PP), lloaven un sistema “que és l’aposta decidida i ferma per un nou concepte de gestió de la sanitat pública del país. Mai un Govern no havia creat un hospital amb tanta capacitat d’autonomia”, deia.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad