Acaba la restauració de les antigues imatges de la Pietat dels Dolors

La Confraria del Sant Crist de Manacor mostrarà el resultat en una eucaristia el proper 27 de març

 

L’any 2017 la Confraria del Sant Crist de Manacor començà a fer feina per restaurar les antigues imatges de la Pietat de la Reial Parròquia de Nostra Senyora dels Dolors de Manacor. Des de llavors s’han recaptat fons, s’han organitzat activitats i s’han rebut donatius que han fet possible que ara, cinc anys després, tenguem el conjunt escultòric restaurat.

És per tant un mèrit de totes les persones que han col·laborat, tots en la mesura del que cada un ha pogut, que s’hagi aconseguit aquesta fita. I ara, aquest patrimoni artístic del segle XVIII que és de tots els manacorins i de tota Mallorca, veu preservada la seva conservació per moltes generacions més. 

“Per tant, és obligat en primer lloc donar les gràcies a totes les persones que ho han fet possible, aportant el seu granet d’arena a la conservació del nostre patrimoni. Moltes gràcies!”, expressen des de la confraria.

“Aquestes imatges, que formen el conjunt escultòric del Pas de la Pietat portat per la nostra estimada Confraria, es podran veure als carrers si Déu vol a la propera Setmana Santa. Però abans de res, és un gran honor per aquesta Confraria anunciar-vos que, esperant i desitjant la vostra assistència, se celebrarà la benedicció d’aquesta restauració en l’Eucaristia que celebrarem el proper diumenge 27 de març a les 20 hores, i que presidirà Mons. Sebastià Taltavull, bisbe de Mallorca”.

Abans i durant la celebració les imatges restaurades estaran exposades al públic al centre del temple, per tal de ser admirades de prop en tots els seus detalls. Es podrà contemplar la magnífica obra de restauració realitzada per Maria del Mar Riera, que ha consistit en la consolidació de la part interior de fusta de les imatges, els clivells de la capa de preparació, la reintegració de les parts perdudes, l’eliminació dels estucs i capes de guix d’una intervenció anterior i la recuperació de la policromia original. Aquest conjunt escultòric presidí el retaule de l’altar major de l’antiga Parròquia de Manacor fins que fou substituït per l’actual a la nova església, l’any 1935. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad