130 anys de La Puresa a Manacor

El col·legi manacorí del carrer de sant Jeroni cumpleix enguany 130 anys. L’escola va ser la primera casa-col·legi fundada en vida de Gaietana Alberta Giménez l’any 1892. La Congregació de les Germanes de la Puresa de Maria (originada a Palma el 1874) va pensar que seria una bona idea obrir un convent i escola a Manacor.

L’any 1891 mossèn Joan Aulet va cedir al bisbat l’església i els edificis annexos on ara són al barri de Fartàritx. Així, el 26 d’agost de 1892 les primeres monges arribaren a Manacor per viure, en un primer moment, al carrer de n’Olesa. Mentre es va habilitar el nou centre d’ensenyament, primer van començar a una casa llogada al número 6 del carrer des Cós. El primer curs va començar amb 33 matrícules.

El nou col·legi tenia tres modalitats: un règim d’internat, mig pensionista i alumnes externes. A diferència d’altres centres, ja rebien classes de dret civil. El seu boom escolar va començar amb l’entrada del segle XX. Per la qual cosa entre 1908 i 1910 hagueren d’iniciar obres d’ampliació de les instal·lacions.

Així idò La Puresa es va instal·lar a Fartàritx a partir de l’església del Sagrat Cor de Jesús, amb custodis i capellans que van anar fent classes de religió i cuidant del temple fins el 1985, quan Guillem Grimalt, que tenia també una escola nocturna al carrer de la Creu, sen va anar.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad