130 anys de La Puresa a Manacor

El col·legi manacorí del carrer de sant Jeroni cumpleix enguany 130 anys. L’escola va ser la primera casa-col·legi fundada en vida de Gaietana Alberta Giménez l’any 1892. La Congregació de les Germanes de la Puresa de Maria (originada a Palma el 1874) va pensar que seria una bona idea obrir un convent i escola a Manacor.

L’any 1891 mossèn Joan Aulet va cedir al bisbat l’església i els edificis annexos on ara són al barri de Fartàritx. Així, el 26 d’agost de 1892 les primeres monges arribaren a Manacor per viure, en un primer moment, al carrer de n’Olesa. Mentre es va habilitar el nou centre d’ensenyament, primer van començar a una casa llogada al número 6 del carrer des Cós. El primer curs va començar amb 33 matrícules.

El nou col·legi tenia tres modalitats: un règim d’internat, mig pensionista i alumnes externes. A diferència d’altres centres, ja rebien classes de dret civil. El seu boom escolar va començar amb l’entrada del segle XX. Per la qual cosa entre 1908 i 1910 hagueren d’iniciar obres d’ampliació de les instal·lacions.

Així idò La Puresa es va instal·lar a Fartàritx a partir de l’església del Sagrat Cor de Jesús, amb custodis i capellans que van anar fent classes de religió i cuidant del temple fins el 1985, quan Guillem Grimalt, que tenia també una escola nocturna al carrer de la Creu, sen va anar.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad