Tothom podrà pujar al campanar de Manacor a partir de juny

La parròquia ja fa feina per enllestir els retocs per poder obrir abans que comenci l’estiu

 

El campanar de Manacor, el mirador més alt de la ciutat situat a 75 metres d’alçada, obrirà finalment les seves portes a les visites ciutadanes. Segons el rector de la parròquia, Antoni Amorós, “ara s’estàn acabant de fer dues reformes petites que faltaven i ja ho tendrem a punt”. Sobre la data en que això serà possible, explica que “ens varem comprometre que seria aquesta primavera, i encara queda pel mes de juny però hi arribarem a temps”.

També està previst que durant les primeres setmanes les visites per pujar a la Torre Rubí siguin gratuïtes i tots aquells manacorins o visitants quin vulguin puguin tenir el privilegi, per primera vegada, d’arribar fins a les campanes. “Passat aquest temps, després ja es passarà a cobrar una entrada simbòlica”.

Construït com a part del nou temple neogòtic ideat dins el segle XIX i conclòs a principis del XX (tot i que queden molts elements per rematar encara avui), la seva silueta, la segona construcció més alta de les illes només darrere de les xemeneies de la vella central tèrmica d’Alcúdia, segueix imposant respecte es miri per on es miri. Així i tot, transcorreguts més de cent anys, encara continuava tenint un compte pendent amb els seus ciutadans: l’accés civil i normalitzat al seu interior.

Ara falta ratificar la seguretat de la visita, la col·locació de tres xarxes de seguretat a diferents altures de la pujada o la possible contractació d’un guia que pugui explicar els detalls del conjunt i el patrimoni artistico-religiós. A més l’obertura a les visites ajudaria al finançament de la parròquia, encara que no es vol que sigui amb afany recaptatori, ni de bon tros. “Pensam que és un patrimoni del poble i que com a tal ha de ser visitat”, de manera que l’entrada no aniria més enllà dels 1 o 2 euros.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad