Grans dibuixos per la igualtat a la plaça de ses Verdures

L’Ajuntament de Manacor estén la celebració del 8M Dia Internacional de les Dones a tot el mes de març amb el lema ‘8M Les dones trepitjam fort’. La seu de l’Ajuntament de Manacor llueix des d’aquest dilluns la pancarta dissenyada per la il·lustradora Margalida Vinyes, en què cinc dones de diferents edats estan decidides a fer camí plegades i avançar cap a la igualtat plena de drets.

La proposta central del març feminista a Manacor tendrà lloc el proper dissabte 12 de març, de 10 h a 18 h, al Claustre de Sant Vicenç Ferrer. La II Fira de les Dones arriba amb moltes novetats: enguany s’amplien els espais i també s’incorporarà la primera planta del Claustre de Sant Vicenç Ferrer com espai expositiu i també la plaça dels Pares Creus i Font i Roig com espai per fer tallers i concerts.

Així mateix, la plaça del Convent serà la zona on es duran a terme els tallers creatius adreçats als infants. “La Fira de les Dones ha nascut a Manacor i s’hi consolida, pel que és ja un segell de manacorinitat”, assegura la delegada d’Igualtat, Carme Gomila. La responsable d’Igualtat es mostra molt safisfeta que la Fira de les Dones “enguany s’ha transversalitzat completament ja que hem aconseguit implicar pràcticament tots els agents socials de Manacor – instituts, col·lectius feministes, i diversos – i molts departaments de l’Ajuntament de Manacor”. 

El mateix dissabte 12 de març a partir de les 18 h, la plaça dels Pares Creus i Font i Roig serà escenari del Concert Femme Renou, a càrrec de l’Ajuntament de Manacor i la col·laboració de Renou Col·lectiu i l’Assemblea Antipatriarcal de Manacor. Amb la música de Majava, Clara Ingold & The silver pickles i Sweet Poo Smell.

Més enllà de la Fira de les Dones, el calendari d’actes arrenca aquesta setmana amb el Trencaclosques violeta, una proposta artística elaborada pels alumnes de dibuix artístic de l’IES Porto Cristo que proposen una ruta per diferents comerços de la localitat per poder completar-lo. El trencaclosques intenta posar de manifest les desigualtats i la violència masclistes que pateixen les dones ,tant a la nostra societat com a tot el món. Hi participen el Forn Can Monserrat, Temptacions, Papereria Alcover, Forn de Ca na Marisol, Calzados Gambo i Can Llabrés, i es pot visitar fins el 18 de març.

Una iniciativa similar és la de Les màscares parlen, en què l’alumnat de primer de Batxillerat artístic de l’IES Mossèn Alcover ha elaborat unes màscares de fang de rostres femenins amb elements simbòlics que mostren el patiment que provoca la discriminació de gènere, la violència masclista i l’encasellament de la societat actual als estereotips. El treball parteix de retalls de premsa d’actualitat sobre l’esport femení, situacions de discriminació i les prohibicions del règim talibà cap a les dones afganeses… Posteriorment, s’han fotografiat les màscares per editar-les i així crear el cartell final. Aquest cartells estan exposats als mostradors de 42 comerços* de la ciutat de Manacor i es poden visitar fins el 18 de març.

L’edifici del mercat de la plaça de les Verdures és l’escenari de l’exposició dels alumnes del Batxillerat artístic l’IES Mossèn Alcover en què en diferents llenços de cotó es mostren dibuixos que reflecteixen les preocupacions de les dones a la societats actuals i en especial atenció a diferents societats islàmiques contemporànies. Es tracta d’un treball en grup on s’han consensuat els elements de la creació a partir de continguts de l’actualitat i de l’obra de dones artistes com Shamsia Hassani (Afganistan), Shirin Neshat (Iran), Rada Akbar (Afganistan), Boshra Almutawakel (Iemen). L’exposició es podrà visitar fins el 18 de març en horari comercial.

Exposició TREBALLADORES, amb fotografies de dones comerciants. De l’11 al 18 de març al Claustre de Sant Vicenç Ferrer. Treballadores ret homenatge a l’admirable tasca de la dona que ha estat silenciada i desproveïda del seu meritori reconeixement durant segles. Aquesta exposició, inclou més de cent formigues de metall realitzades per artistes d’arreu dels Països Catalans, el País Basc, Madrid, Galícia i Andalusia, és una metàfora entre la dona i la simbologia que identifica aquest curiós insecte, la formiga, tant pel seu treball constant i organitzat com per la seva capacitat de resistència. Les formigues representen la reivindicació de la figura de les dones treballadores com un exemple de vida en comú i de feina constant, que dia rere dia i malgrat totes les dificultats han seguit endavant. Aquesta exposició serveix per posar en valor la lluita de totes les dones que, treballant fora de casa, també han fet front al treball invisible i no remunerat de cures a les famílies, amb l’esforç, la desigualtat i la càrrega mental que això suposa.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Manacor homenatja les treballadores del sector del comerç posant cara i donant veu a 10 dones que representen totes les comerciants i botigueres de Manacor, que dia a dia treballen per mantenir el seu establiment i són una peça clau del teixit comercial del municipi. Les fotografies d’aquesta exposició, que parteix de l’estètica dels fotomuntatges dels artistes britànics Gilbert & George, són obra de Núria Sánchez.

La inauguració d’aquesta instal·lació artística que acollirà el Claustre de Sant Vicenç Ferrer tendrà lloc el 12 de març a les 10.30 h.

Microteatre per Manacor. 10 de març. La Torre dels Enagistes, la Institució Pública Antoni M. Alcover, s’Agrícola, el Molí d’en Fraret i l’Escola Municipal de Mallorquí seran l’escenari d’aquesta proposta de l’IES Manacor.

Conferència El món del sòl pelvià: la importància en la dona i en l’esport. 10 de març a les 19 h. La fisioterapeuta especialitzada en disfuncions del sòl pelvià Francisca Ribot Mulet impartirà aquesta conferència a la sala polivalent de Na Capellera. Inscripcions a www.enviumanacor.cat.

El 12 de març, a les 17 h, el Museu d’Història de Manacor acollirà la presentació del llibre Ulisses era una dona, a càrrec de les periodistes Catalina Gayà i Laia Seró.

La cantautora algueresa, Franca Masu, cantarà el 19 de març a les 19.30 h al Conservatori de Manacor en el marc del festival Barnasants. Inscripcions a www.enviumanacor.cat

El 21 de març, Dia Mundial de la Poesia, torna la ja consolidada Ruta poètica per Manacor, Correvers, a càrrec del Col·lectiu Dones de Llevant.

Dijous 24 de març al Centre de Cultura de Porto Cristo, s’Altra Senalla Manacor ofereix el contacontes Les vambes de la Sofia, a partir de 6 anys. Inscripcions a www.enviumanacor.cat

Dijous 24 i divendres 25 de març, l’Espai Na Camel·la acull la formació per a emprenedores Dona TIC. Inscripcions a www.sommanacor.cat

Dijous 31 de març, M. Magdalena Gelabert i Miró presenta el seu poemari, El canvi. A la Institució Pública Antoni M. Organitzat pel Col·lectiu de Dones de Llevant.

Dissabte 2 d’abril. Teatre d’ombres: Celeste. Un espectacle per a infants a partir de 6 anys. Al Conservatori de Manacor, a les 19 h. Inscripcions a www.enviumanacor.cat

* Comerços adherits a Les màscares parlen

Papereria Leo

Baba Discos

Bonplat

Federòptics Món Visió

Cala Bruix

Sa Bresca

Electrodomestics Miró

Pipiu

Libèl·lula

Sabateria Manacor

Òptica es Centre

Dismavi Mallorca

Mini Món

Alma Qutre

Ca n’Antonia

Bona Idea

Vint Vint

Trepig

Capritx

Joieria Artejoya

Carme Llongueres

Nonous

Meumoix

Deportes Elite** (2 botigues)

Comercial Balear

Ubran Casual SL** (4 botigues)

Tast de Moda

Floristeria Fullana

Terra de Vins

Floristeria Sa Morera

Floristeria Avinguda

Floristeria S’espiga

Aina Teco

Ca ses Cusses

Fotografies Cristina*

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad