Una nova pérgola i una cantina per veure millor el trot manacorí

L’hipòdrom de Manacor ha començat un rentat de cara per intentar modernitzar les seves instal·lacions, ja decrèpites pel pas dels anys i el pràcticament nul manteniment. El Consell de Mallorca, a través de l’Institut Hípic, invertirà més de mig milió d’euros en dos projectes amb un denominador comú: lleure i gastronomia. El primer i ja iniciat, la construcció d’una pèrgola i una cantina; i el segon el que reformarà el restaurant actual a partir del mes de maig.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el batle de Manacor, Miquel Oliver, han visitat avui les obres que s’estan duent a terme, acompanyats pel conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, el president de l’Institut Hípic de Mallorca, Lluís Socias, i del president de la Federació Balear de Trot (FBT), Joan Llabata.

L’Institut Hípic va posar en marxa fa un mes les obres de reforma de la cantina, l’adequació d’una gran pèrgola i els banys, que estaran preparats abans de l’estiu. Un projecte que compta amb un pressupost de 275.000 euros i que suposarà també ampliar la cuina i instal·lar una zona interior amb vidres.

“La millora de les instal·lacions és una de les reivindicacions de Manacor. A aquest projecte se n’hi sumarà un altre al restaurant, per fer-lo més modern i més actual”, ha explicat la presidenta. “És una forma de donar suport al sector del trot i de l’hípica, darrere del qual hi ha molta gent, des dels professionals i l’afició fins al sector primari, i que també té incidència al turisme”.

Aquest primer projecte preveu la construcció de dos banys nous (un d’ells adaptat) que tendran entrada des de l’exterior. Així mateix, es reformaran els ja existents a prop de les quadres amb el reforç dels murs de contenció i el canvi de la coberta. Finalment, es construirà el punt de venda amb entrada des de l’exterior i es retolarà la paret del front de la tribuna.

La visita a Manacor també ha servit per mantenir una reunió dels representants institucionals amb la Federació, que enguany rep 920.000 euros d’una subvenció nominativa del Consell de Mallorca (70.000 euros més que el 2021), mitjançant un conveni regulador que permetrà dur a terme activitats tant a Son Pardo com a l’Hipòdrom Municipal de Manacor.

La subvenció servirà per cobrir el pagament de premis i trofeus i fer front a l’organització de curses de trot, al cost dels arbitratges, a la contractació de seguretat, al control de pràctiques il·legals i al foment del benestar animal.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad