Hi haurà vaga indefinida de jardineria a Manacor

Els treballadors i treballadores del servei públic de jardineria del Lot 2 de la contracta de l’Ajuntament de Manacor, pertanyents a l’empresa Acciona Medi Ambient, aniran a la vaga indefinida a partir del proper 21 de març de 2022, el que afectarà un total de 8 persones, ha apuntat el sindicat CCOO.

Segons Comissions Obreres:

Les causes que motiven la vaga són diverses: que l’empresa no disposa dels recursos humans mínims establerts al PCT de l’Ajuntament de Manacor, mancant 3 treballadors/ores per complir aquest mínim; que l’empresa no permet gaudir de les vacances de la mateixa manera com es feia prèviament a la subrogació; que l’empresa no paga correctament el plus de perillositat, abonant 2,52 € diaris, quan hauria d’abonar 13,59 € diaris segons conveni; que no s’abona durant els períodes de vacances la mitjana dels conceptes salarials dels sis mesos anteriors, segons conveni; que no s’abonen els plusos salarials durant els permisos i les llicències; i tot això provoca que s’acumulin uns endarreriments salarials, d’un any enrere, que pugen a uns 2.000€ per treballador/a, el pagament del qual també es reclama.

Els antecedents del conflicte es retrotreuen a l’octubre del 2021, quan la delegada de personal va fer una consulta sobre nòmines a la federació de l’Hàbitat de CCOO. Després de fer els càlculs es van trobar moltes irregularitats i uns endarreriments de 2.000€ anuals per incompliments del conveni.

Es va convocar una reunió amb l’empresa Acciona Medi Ambient l’1 de febrer del 2022, per solucionar les irregularitats i reclamar el pagament dels endarreriments. Si bé, l’empresa s’avingué a negociar, les ofertes no arriben al mínim legal establert del conveni i no reconeixen la retroactivitat dels endarreriments salarials.

Davant d’aquesta situació, els/les treballadors/es van realitzar una assemblea el 22 de febrer de 2022 i van votar, de forma unànime, anar a la vaga indefinida a partir del proper 21 de març de 2022, per reclamar el compliment del PCT, de la legislació laboral i el pagament dels endarreriments salarials.

Es convocarà les parts implicades al TAMIB per negociar una solució, prèviament a la vaga indefinida. Esperem arribar a un acord que impliqui el compliment del conveni, i tenint més en compte que es tracta d’un servei públic de l’Ajuntament de Manacor. Per evitar, així, els perjudicis que es puguin ocasionar a la ciutadania per la falta de manteniment de jardineria a Manacor.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad