Hi haurà vaga indefinida de jardineria a Manacor

Els treballadors i treballadores del servei públic de jardineria del Lot 2 de la contracta de l’Ajuntament de Manacor, pertanyents a l’empresa Acciona Medi Ambient, aniran a la vaga indefinida a partir del proper 21 de març de 2022, el que afectarà un total de 8 persones, ha apuntat el sindicat CCOO.

Segons Comissions Obreres:

Les causes que motiven la vaga són diverses: que l’empresa no disposa dels recursos humans mínims establerts al PCT de l’Ajuntament de Manacor, mancant 3 treballadors/ores per complir aquest mínim; que l’empresa no permet gaudir de les vacances de la mateixa manera com es feia prèviament a la subrogació; que l’empresa no paga correctament el plus de perillositat, abonant 2,52 € diaris, quan hauria d’abonar 13,59 € diaris segons conveni; que no s’abona durant els períodes de vacances la mitjana dels conceptes salarials dels sis mesos anteriors, segons conveni; que no s’abonen els plusos salarials durant els permisos i les llicències; i tot això provoca que s’acumulin uns endarreriments salarials, d’un any enrere, que pugen a uns 2.000€ per treballador/a, el pagament del qual també es reclama.

Els antecedents del conflicte es retrotreuen a l’octubre del 2021, quan la delegada de personal va fer una consulta sobre nòmines a la federació de l’Hàbitat de CCOO. Després de fer els càlculs es van trobar moltes irregularitats i uns endarreriments de 2.000€ anuals per incompliments del conveni.

Es va convocar una reunió amb l’empresa Acciona Medi Ambient l’1 de febrer del 2022, per solucionar les irregularitats i reclamar el pagament dels endarreriments. Si bé, l’empresa s’avingué a negociar, les ofertes no arriben al mínim legal establert del conveni i no reconeixen la retroactivitat dels endarreriments salarials.

Davant d’aquesta situació, els/les treballadors/es van realitzar una assemblea el 22 de febrer de 2022 i van votar, de forma unànime, anar a la vaga indefinida a partir del proper 21 de març de 2022, per reclamar el compliment del PCT, de la legislació laboral i el pagament dels endarreriments salarials.

Es convocarà les parts implicades al TAMIB per negociar una solució, prèviament a la vaga indefinida. Esperem arribar a un acord que impliqui el compliment del conveni, i tenint més en compte que es tracta d’un servei públic de l’Ajuntament de Manacor. Per evitar, així, els perjudicis que es puguin ocasionar a la ciutadania per la falta de manteniment de jardineria a Manacor.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad