Manacor protagonista avui del programa ‘Carrers’ de IB3

Avui vespre a partir de les 22,15h la zona centre de Manacor és la protagonista del nou capítol de Carrers de IB3. La plaça de sa Bassa i Plaça Weyler, el dimoni, actors, historiadors i artistes manacorins parlen sobre la història i les curiositats de l’espai peatonal.

“No hi ha manacorí ni manacorina que no tengui part de la seva història i dels seus records lligats a aquestes places. El Campanar de la parròquia dels Dolors, presideix, orgullós aquest paisatge. Manacor té de tot i és terra d’alguns dels personatges més reconeguts de Mallorca. Parlarem amb un d’ells, l’actor Toni Gomila, qui ens explicarà la seva relació amb aquestes dues places”.

Però si hi ha un local viu, dins sa plaça de Sa Bassa que ha vist passar la història dels últims cent anys, és s’Agrícola. L’antic Sindicat Agrícola s’ha reconvertit en Associació Cultural. Avui en dia segueix sent punt de trobada de manacorins i gent de fora vila, com ens ho expliquen Llorenç Femenies, el seu president i Toni Sureda, el bibliotecari.

A aquestes dues places no hi ha només comerços, centres culturals i gent passejant. També hi ha veïns, encantats de viure al cor de la ciutat. Un poc més enllà, a la plaça Weyler, visitarem un comerç amb gairebé 150 anys d’història, Ca Ses Salvadores, amb els seus propietaris.

Està clar que si hi ha un edifici que destaca damunt tots els altres i que és característic a Manacor és el campanar de la parròquia dels Dolors. Amb 72 de metres d’alçada i 254 escalons, és el més alt de tot Mallorca. Ens parlarà d’ell un campaner. Tot això i més a l’episodi dedicat a dues places amb edificis amb molta història i grans vivències, veïns i veïnes fascinats pel seu entorn, artistes i historiadors enamorats d’aquesta ciutat.

Carrers s’emet dimarts a les 22.15 hores a IB3 Televisió. També a la plana web en directe o després al servei a la carta. A xarxes socials podeu interactuar amb el continuas amb l’etiqueta #CarrersIB3.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad