L’estrena a Mallorca del documental sobre La Polla Records serà a Manacor

El cinemaclub manacorí 39 Escalons presenta, aquest proper 10 de març, l’estrena a Mallorca del documental sobre La Polla Records ‘No somos nada’. L’acte comptarà un col·loqui amb seu director, Javier Corcuera, i les entrades ja es poden comprar a través del següent ENLLAÇ.

La dècada dels 80 a l’Estat espanyol va ser una època d’eclosions en molts d’aspectes, especialment en el marc cultural. Després de l’allargada ombra de la dictadura, als 80 es consolida la monarquia parlamentària, la versió espanyola de la democràcia. Suposadament s’acaben les censures, el totalitarisme de les sotanes i la por a la llibertat d’expressió.

La Movida madrilenya serà l’emblema institucionalitzat d’aquesta nova etapa: Festa, drogues, promiscuïtat… o com deien la Polla Records herpes, talco i tecno-pop. Perquè sí, en aquella incipient democràcia, el punk, aquell moviment contracultural sorgit al món anglosaxó a finals dels anys 70, també s’expandí per tot l’Estat. I sense cap mena de dubte, els grups de l’anomenat rock radical basc foren els qui tengueren més repercussió. I d’aquests, un dels més populars, reivindicatius i que més petjada han deixat han estat la Polla Records.

Un grup que amb les iròniques i punxants lletres del seu cantant, Evaristo Pàramos, desmuntà tota la propaganda política del nou règim per tal d’apuntalar una democràcia que, com el temps ha demostrat, ha estat corrupte i amb massa reminiscències franquistes.

Estrenada al prestigiós Festival de Sant Sebastià, No Somos Nada, la darrera pel·lícula del reconegut documentalista Javier Corcuera (La Espalda del mundoGuerrilla de la memoriaInvisibles (Goya al millor documental), Checkpoint rock, …). Un documental que aprofità l’exitosa gira de reagrupament de la Polla Records del 2019 i 2020 per tal de repassar, a través del relat sempre mordaç d’Evaristo i el més sobri d’Abel, el baixista de la banda, la història d’un grup que marcà generacions de joves descontents amb el Sistema, entre els quals el mateix Javier Corcuera.

Ara, el pròxim dia 10 de març, Manacor tendrà l’honor d’estrenar a Mallorca, en els seus Multicines No Somos Nada. A més a més, amb la presència del mateix director Javier Corcuera. Una vetllada cinematogràfica per a nostàlgics d’una època més salvatge que l’actual, com bé recordaran els qui anaren a aquell mític concert de la Polla Records a Manacor, l’any 1989. Però també indicada per als joves inadaptats d’aquests temps dominats pel narcisisme de les xarxes socials i la música sense contingut.

L’acte tindrà lloc a Multicines Manacor dia 10 de març a les 20.30 h i està organitzat per 39 escalons i Sobrassada de peix, amb la col·laboració d’Aficine. 

Amb aquesta projecció, 39 escalons torna reprendre les seves activitats després d’uns mesos d’aturada.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad