Michael Alonso: “Vull que la feina i la meva música parlin per mi”

D’arrels dominicanes, als 10 anys va arribar a Mallorca des de Madrid pensant que serien unes simples vacances. Però la seva mare va trobar feina a l’illa i s’instal·laren definitivament a Manacor, on diu que s’hi sent plenament integrat i a gust. Parlam amb ell sobre la seva incipient carrera musical, el cine, la tele o Jorge Javier Vázquez.

-Com va ser el trasllat de Madrid a Manacor?

Al principi me va costar perquè va ser deixar l’escola i els amics que tenia a Madrid, sobretot perquè no me vaig poder despedir… pensava que venia a Mallorca de vacances. Però poc a poc entre els companys del Simó Ballester i amb l’ajuda dels dibuixos d’IB3 tot d’una vaig aprendre català i la integració va ser molt bona.

-Se guanya més cantant o a l’obra?

Se guanya més cantant actuament! [riu]… en el meu cas almenys. Encara que ara la construcció està tornant a agafar força. Actualment combino les dues coses: ser enconfrador i dedicar-me a la música.

Jorge Javier Vázquez és molt més tímid del que pareix

-A vostè molta gent el coneix del supermercat…

És vera, molta gent a Manacor em coneix per haver fet feina a LIDL. Van ser vuit anys importants de la meva vida perquè em van donar molta estabilitat econòmica. Cosa que em va permetre combinar-ho amb la formació artística.

-…I de cantar ja de ben jove

Vaig començar a cantar primer al Cor Jove de Manacor i després al Coro Gospel de Palma, he fet de pirata o d’indi a musicals com Peter Pan, un any de ball clàssic i modern i he estudiat vuit anys de solfeig… Ara el camí que tenc marcat i on he posat el focus és en la meva música, que és el que em fa feliç. M’agrada sobretot el procés creatiu i de composició.

-‘Infiel’, la seva primera cançó ja comença a sonar. Quines són les següents passes?

Ara faré el primer bolo a Alemanya, per exemple. Presentaré el meu single ‘Infiel’ a un show latino que es fa a una ciutat devora Berlín, i on també participaré amb coreografies de zumba, entre d’altres coses.

-Hi ha més cançons pendents de sortir aviat? Té productor?

Tenc cinc cançons acabades i prepar la sisena. Es tracta d’anar consolidant un públic, poc a poc i sense presses. Donar-me a conèixer i que el meu camí i la música parlin per mi. El meu productor és Dani Ambrojo, que ja ha treballat amb gent tant important com Bisbal o Chenoa.

He participat en anuncis com els de Pringles, Sensodine o American Express

-Es defineix com un artista de bachata?

No em vull definir massa en aquest sentit. Avui en dia ja no existeixen massa regles i es poden mesclar sons autòctons amb altres estils. És cert que hi ha una base llatina, però també tenc cançons funky, trap o rythm and blues. Vaig tantejant. És cert que la bachata sembla que torna amb força. És la base de ‘Infiel’ i defineix els meus origens dominicans, on la bachata va començar en espectacles de cabaret i fins i tot va arribar a estar prohibida.

-La pantalla també li agrada. Ha sortit a varis anuncis i a pel·lícules, no?

Estic a la productora Palma Pictures, i a partir d’aquí m’ha sorgit la possibilitat de participar en anuncis publicitaris com els de Pringles, Sensodine o American Express. La publicitat és un món complicat perquè durant una temporada surts per tot i després, sense saber massa bé perquè et deixen de cridar. També he sortit a la pel·lícula ‘Timadoras Compulsivas’, amb Anne Hathaway i Rebel Wilson, i rodada a l’hotel Maricel de Portals.

-Quin record en guarda?

L’experiència va ser increïble però molt estressant al mateix temps, perquè no podies ni treure el mòbil en cap moment de descans per fer una foto, ni tan sols mirar les protagonistes a la cara. Però quan no sen donaren compte vaig mirar a Anne Hathaway… i em va somriure.

-Té més projectes cinematogràfics a l’espera?

M’han cridat per participar a la segona part de la pel·lícula Bollywood. Està previst que es filmin escenes a Mallorca i m’han demanat per fer un paper de cantant de salsa i de Dj.

-Com arriba a Telecinco i a ser el pretendent de Jorge Javier Vázquez?

Va ser al concurs de Mister Gay 2017 del qual en vaig ser finalista. Allà hi vaig conèixer un dels responsables de Telecinco, que directament me va dur a Salvame, que va ser quan vaig conèixer per primera vegada a Jorge Javier Vázquez. Em van fer la proposta, vaig presentar la sol·licitud i ja està, em van agafar.

-Com és el presentador? Encara mantenen la relació?

És totalment distint a com surt per la televisió. És més tallat, molt més tímid en persona… i més insegur. Ha estat una molt bona experiència poder-lo conèixer. A Telecinco és com si fos el president d’Espanya. Té una assistenta i tant per entrar com per sortir duu un cotxe davant i un altre darrere. Abans xerràvem cada dia, ara ja no, però sí que periòdicament ens cridam i mantenim el contacte.

-A ‘Hombre y Mujeres y viceversa’ es segueix un guió previ del que s’ha de dir?

Sempre hi havia una escaleta prèvia, però s’explotava molt la part espontània de cadascú, almenys al plató. Després sí que és cert que les cites estaven una mica més guionitzades.

M’han cridat per participar a la segona part de la pel·lícula Bollywood

-I no li pot demanar per fer feina a la televisió estatal?

No, no vull estar demanant favors des del principi. Prefereixo fer feina i que la gent em conegui pel que vagi fent. Ara mateix la meva vida és com una muntanya russa. Tenc molta il·lusió en fer realitat els projectes que ara tenc en marxa en el món musical.

-Composa els temes vostè mateix?

Conjuntament amb el meu productor. Treballam per sinèrgies: jo li dic quins són els conceptes, melodies o ‘colors’ que vull plasmar i ell ho acaba d’arrodonir. Com li deia hi ha molta feina darrere.

-Quin serà el següent clip?

El segon videoclip serà la continuació de ‘Infiel’ i es titularà ‘Imposible’. Està filmat per gent súper professional. La veritat és que m’han donat molta confiança.

-On vol que arribin les seves cançons, al mercat llatinoamericà o més enllà? Ja té un ‘hit’ preparat per aquest estiu?

Pot parèixer molt ambiciós, però la idea és expandir la meva música per tot el món, perquè pens que no importa tant el que es digui o com, sino el sentiment i que la música per ella mateixa arribi per tot. La propera cançó serà un merengue-pop, a l’estil d’Ana Mena, per poder ballar durant la primavera i que es titularà Gata Gostosa. Després treuré un tema més funky… fins que a l’estiu arribarà el ‘bombazo’… i fins aquí puc avançar. Fins ara pràcticament no hi ha hagut promoció… però prest començarem de veres.

-Com es maneja en les xarxes socials?

El món de les xarxes socials em costa, però és necessari en una professió com és la meva. Fa una temporada vaig obrir un canal de youtube a part dels videoclips, però sempre he estat un poc tímid. De fet al principi ho passava molt malament amb la por escènica.

Fent feina a Manacor una vegada em van dir “puto negro de mierda”, però no ofèn qui vol sino qui pot

-Costa molt ecómicament fer-se un lloc per començar dins el món de la música actual?

Entre gravar i produïr la cançó, el videoclip i altres despeses que se’n deriven, estam parlant que cada tema costa una mitjana de 3.000 euros. Pràcticament faig feina per pagar! [riu]. Les coses que vénen fàcils també se’n van aviat o sigui que tot ha de costar per valorar-lo.

-Ha patit qalque tipus de racisme pel color de la seva pell a Manacor o fora?

Sí, a Manacor quan treballava al LIDL. Acabava de tancar la caixa perquè havia acabat el torn i ja men n’havia d’anar, i un home que arribava m’ho va recriminar de males maneres dient-me: “Puto negro de mierda”. No vaig perdre les formes; li vaig dir que d’acord que era negre, però lo de puta s’ho hagués pogut estalviar. I també algun cop a Madrid, al bús… però no ofèn qui vol sino qui pot. Sempre ho he relativitzat molt.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad