Demanen que el Rally de Manacor no passi per zones rurals protegides

El GOB i els mateixos veïnats demanen que no s’autoritzi per la zona d’especial conservació de Na Borges

 

El 19 de març està previst el Rally de Manacor. La prova té quatre trams. Un d’ells discorre per carreteres i camins de Petra, per la Zona Especial de Conservació de Na Borges i sa Vall. De fet, els veïns del camí de ses Rotes de sa Canova i Son Canals fa anys que exigeixen la supressió del rally en el seu pas per la zona a causa del soroll, la sobreafluència d’espectadors i cotxes als camins i finques, a més de la impossibilitat dels veïns d’entrar i sortir de les seves propietats, entre elles, explotacions ramaderes i agroturismes. Per això, el GOB i els mateixos veïns demanen que no s’autoritzi aquest rally per aquests camins.

Expliquen que el tram transcorre en part per la Zona Especial de Conservació de Na Borges emparada per la Directiva Europea d’Hàbitats. A més, recorden que el pla de gestió disposa que les competicions esportives requereixen una avaluació de repercussions ambientals.

A més, l’entitat recorda que el tram discorre per dues carreteres i camins municipals de Petra i, segons les informacions disponibles, l’Ajuntament no ha autoritzat el pas pels camins de la seva titularitat i els veïns no han estat notificats com correspon.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad