Més de vint cotxes reubicats per l’Ajuntament ja poden tornar al Principal

Finalment i després d’un any i mig d’espera, l’ajuntament de Manacor ja té l’acta de recepció de les obres de demolició de dues plantes i mitja del polèmic pàrquing del Principal. Amb la qual cosa es donen per finalitzats els tràmits administratius i judicials de la sentència de 2014 que obligava el consistori a actuar per una llicència mal concedida.

D’aquesta manera els poc més de 20 cotxes que van haver de deixar les places a causa de les obres de recondicionament del Principal, i que van ser recol·locats per l’Ajuntament a l’aparcament subterrani municipal de la plaça de Sant Jaume, ja poden tornar al privat situat a el carrer Amistat.

Aquesta vintena de vehicles són els que van arribar a un acord amb el consistori manacorí perquè, a través del canvi temporal, no interposessin cap recurs que pogués perjudicar les arques locals. Però a més d’aquests hi ha altres cotxes les places dels quals ja no existeixen degut a la reducció d’espai, per la qual cosa la corporació municipal creu que ara podrien presentar demandes d’indemnització.

Després de gairebé vint anys de dubtes legals, la Sala Contenciosa Administrativa del TSJB va condemnar el 2014 l’ajuntament de Manacor a demolir una mica més de dues plantes dels aparcaments del Principal per una llicència mal concedida el 1969. Any en què, enderrocat l’antic Teatre Principal, els propietaris van sol·licitar al consistori una llicència d’obres per construir tres plantes d’aparcaments subterranis i quatre en superfície.

No obstant això, diversos problemes econòmics dels promotors van obligar a aturar les obres a mig camí. Mentrestant, el 1980, la Sala aprovava unes noves normes urbanístiques que limitaven a dues altures el creixement de finques del carrer Amistat, on precisament se situa el pàrquing.

Una dècada després, el 1990, el grup d’inversors va demanar al consistori permís per acabar el projecte redactat vint anys enrere. Curiosament no hi va haver impediments i els aparcaments van concloure en funció del pla inicial.

Tot semblava correcte fins que una veïna afectada pels renous i la manca de llum conseqüència del creixement de l’immoble, va denunciar l’Ajuntament per la concessió il·legal de la nova llicència. I aquí va començar tot de nou.

Demandes posteriors

A principis de 2020 es van interposar tres demandes als jutjats contra l’Ajuntament, una a càrrec de la promotora del pàrquing (NACORMA) perquè assumís les despeses de la pèrdua de part de l’immoble i dels estacionaments, en no haver-hi ja rampes ni muntacàrregues d’accés a determinats espais.

Una altra demanda interposada pels qui van perdre l’estacionament, i una tercera per part de la Junta de Propietaris dels 250 estacionaments restants, perquè amb la demolició hauran de fer un nou projecte per reubicar-los, amb els perjudicis afegits de les obres.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad