“La Fira de les Dones ha vengut per quedar”

La II Fira de les Dones se celebrarà el proper dissabte 5 de març al Claustre de Sant Vicenç Ferrer de Manacor, de 10 h a 18 h. La segona edició arriba amb novetats: enguany s’amplien els espais i també s’incorporarà la primera planta del Claustre de Sant Vicenç Ferrer com espai expositiu, així com la plaça dels Pares Creus i Font i Roig com a espai per fer tallers i concerts. La plaça del Convent serà la zona on es duran a terme els tallers creatius adreçats als infants.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, acompanyat de la delegada d’Igualtat, Carme Gomila, i de Laura Socias, tècnica d’Igualtat, han presentat aquest dijous el cartell de la II Fira de les Dones, dissenyat per l’artista manacorina Cati Cànoves, i totes les activitats previstes.

L’objectiu d’aquesta II Fira de les Dones és «ajuntar i aglutinar totes les dones artistes i emprenedores, no només de Manacor sinó d’arreu de Mallorca, de totes les edats. Hem intentat que sigui un reflex de com son les dones: diverses i heterogènies, i mostrar el potencial que tenim», ha explicat Gomila.

L’Ajuntament de Manacor ha rebut 67 sol·licituds d’artesanes i emprenedores per participar-hi, també comptarà amb la participació de 10 entitats, a més de l’Institut Balear de la Dona, la Direcció Insular d’Igualtat del Consell de Mallorca. «Continuem rebent correus i cridades per participar-hi, el poble s’ha bolcat», ha assegurat la tècnica d’Igualtat, Laura Socias. En aquest sentit, el batle de Manacor, Miquel Oliver, ha afirmat que «la continuïtat de la Fira de les Dones respon a la quantitat de peticions per participar que hem rebut, de particulars i de col·lectius que s’han bolcat en la seva organització, el que ens demostra que és la societat que la demana».

Novetats

Una de les principals novetats de l’edició d’enguany serà l’exposició ‘Ants’, organitzada juntament amb la delegació de Comerç, i que pretén ser un homenatge a totes les dones treballadores. A més de les escultures en forma de formigues, a iniciativa de l’Ajuntament de Manacor, la fogògrafa Núria Sánchez ha fotografiat i entrevistat 10 dones de comerços de Manacor i de Porto Cristo. L’exposició s’inaugurarà el mateix dia de la Fira, a les 10.30 h i es podrà visitar durant els dies posteriors a la Fira. «Manacor no seria el mateix sense aquesta xarxa de dones que cada matí aixequen la barrera dels seus comerços, ens serveixen un entrepà o ens tallen els cabells», ha assegurat Gomila.

La Fira també comptarà amb una exposició de Metges del Món, amb contacontes, concerts, tallers creatius, de papiroflèxia, de castells, etcètera. A més, per primera vegada també, a partir de les 18 h i coincidint amb el tancament de la Fira, tendrà lloc el concert Femme Renou, organitzat en col·laboració amb Renou Col·lectiu i que comptarà amb els grups Sweet Poo Smell, Panda Pants i Majava.

La Fira s’ha convertit en un esdeveniment transversal molt important per l’Ajuntament de Manacor, que ha comptat amb la participació de múltiples departaments municipals i molts agents importants per a Manacor com ara la Fundació Deixalles o Renou Col·lectiu, entre d’altres.

Crítiques

«El primer any vàrem rebre crítiques, però tanmateix demostram cada dia que Manacor és un municipi feminista. Per sort tenim entitats molt potents que ens ajuden a dur-ho a terme i això és només el principi», ha conclòs Gomila.

«La Fira de les Dones, com moltes de les coses que hem posat en marxa aquest mandat, han vengut per quedar. Sense estridències i amb naturalitat, perquè al final s’ha demostrat que no és un caprici, sinó una necessitat i un desig de la societat. Nosaltres canalitzam i donam sortida al talent femení que tenim, i ho seguirem fent», ha assegurat per acabar el batle de Manacor, Miquel Oliver.

 

II FIRA DE LES DONES

Dissabte 5 de març – De 10 h a 18 h

Claustre de Sant Vicenç Ferrer:

– Exposició ‘Ants’, acompanyada de fotografies de Núria Sánchez.

– Exposició de Metges del Món ‘Emocions-Reaccions’.

11 h:

– ‘Intrèpides’, contacontes a càrrec de Patrícia Picazo. A la Sala Infantil de la Biblioteca de Manacor. Inscripcions a www.enviumanacor.cat

12 h:

– Mar Grimalt en concert.

16.30 h:

– Trio Escat en concert.

Plaça del Convent:

De 10 h a 13 h:

– ‘Nodrir’, taller creatiu a càrrec d’Ennigulart.

De 16 h a 18 h:

– ‘La meva dona preferida’, taller multidisciplinari a càrrec de Calidoscopi.

Plaça dels Pares Creus i Font i Roig:

– Taller de castells a càrrec de la colla castellera Al·lots de Llevant.

De 16 h a 18 h:

– ‘Mòbil de papiroflèxia’, taller a càrrec de Nina Furgol, de Fundació Deixalles.

18 h:

– Concert Femme Renou, amb Sweet Poo Smell, Panda Pants i Majava. Inscripcions a www.enviumanacor.cat

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad