Una fira editorial preveu obrir antics locals del Pou Fondo i el cine Goya

La ‘Vila del Llibre’ reunirà 30 editorials a mitjan juny a Manacor

 

La ‘Vila del Llibre’, una fira pensada per donar visibilitat a editorials de Mallorca i Catalunya, reunirà entre el 10 i el 12 de juny a Manacor, a 30 editorials que tenen previst atreure a 3.000 persones i que pretén tornar a obrir durant un cap de setmana, antics locals ara tancats del carrer del Pou Fondo o el vestíbul del cine Goya; a més de la zona del claustre de Sant Vicenç Ferrer.

La Xarxa de Viles del Llibre és una iniciativa que agrupa territoris que creuen en el poder de la literatura per engegar noves dinàmiques de desenvolupament i turisme. Es tracta d’un circuit literari que fa una proposta programàtica unificada, però totalment descentralitzada, amb la participació de 8 ciutats aquest 2022: l’Escala (Alt Empordà), Sitges (Garraf), Cabrils (Maresme), Manacor (Mallorca), la Rambla de Barcelona (Barcelonès), Malgrat de Mar (Maresme), Cervera (La Segarra) i Piera (Anoia).

L’objectiu és que el llibre sigui l’excusa per descobrir nous indrets a visitants lletraferits que es desplacen com a turistes culturals atrets pel programa literari que ofereix cada vila però, a més, ofereix als habitants l’oportunitat de redescobrir el seu entorn més immediat i la seva memòria més recent de la mà dels llibres.

Per aquest motiu, las propostes que fa la Xarxa treuen els llibres del seu entorn natural –les prestatgeries de llibreries i biblioteques o els clàssics auditoris– i programa les propostes que fan editorials, autors, autores i artistes del llibre al carrer.

Reobrir antics espais

Presentacions literàries a botigues obertes on es fa la compra avui –o fins i tot en negocis tancats que tornen a lluir com feia anys–, als portals de les cases i edificis, tallers i llibreries en locals abandonats o en desús, mercats editorials en espais que mai han estat utilitzats per la cultura… Pobles i barris envaïts pels llibres que provoquen que els habitants, els cerquin o no, es trobin amb els llibres dins la seva quotidianitat.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad