L’aigua potable arribarà a tota la ciutat dins l’any que ve

El ple municipal aprova una partida de 3,6 milions per construir la planta potabilitzadora definitiva que basti per tot Manacor

 

La ciutat de Manacor tendrà aigua potable i de qualitat a partir de l’any que ve i després de quatre dècades de queixes per excessos de nitrats i calç. L’ajuntament ha aprovat la incorporació de 7,2 milions d’euros del romanent municipal d’anys anteriors, el que significa que hauran de destinar-se a la reactivació econòmica a través de projectes necessaris i urgents, i que forçosament haurien de començar dins 2022 (encara que acabin o s’inaugurin dins l’any que ve).

D’aquests, 3,6 milions es destinaran a la planta potabilitzadora definitiva de Manacor, 1,2 milions a la sectorització de l’aigua de la franja central de la ciutat i gairebé 1.9 milions a la construcció d’una nau devora el dipòsit municipal de vehicles que es destinarà a l’empresa municipal SAM (que és la que gestiona els aparcaments i l’aigua potable).

L’ajuntament de Manacor no vol esperar a l’arribada de la canalització d’aigua potable provinent de sa Marineta (via Petra) i ja planeja la construcció d’aquesta nova potabilitzadora, molt més gran que la pilot que es va posar en funcionament fa uns mesos i que primer donarà aigua potable a la zona des Serralt. Està situada just devora el dipòsit regulador. La potabilitzadora millorarà l’aigua procedent dels pous municipals.

Tot i que el batle, Miquel Oliver, recorda que el projecte ha de començar abans d’acabar el 2022, la presidenta de la SAM, Cristina Capó, no vol definir quin serà el calendari exacte del procés: “Els plaços són mals de dir i me’ls estaria inventant. Ara s’estan acabant de perfilar els darrers detalls per a la licitació i després s’obrirà el periode de proves perquè Salut facis les proves i vegi que funcioni perfectament, el que pot suposar mig any més”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad