Son Macià va tenir una sala de cinema… i gran

El Cinema Central va dur pel·lícules al poble quan l’electricitat es produïa a base de clovelles d’ametlla

 

Son Macià va tenir cinema… i gran; tant que podia arribar a concentrar-s’hi mig poble; literalment. Tenia una capacitat de 266 butaques, va obrir el 1959 i va tancar tan sols cinc anys més tard, el 1964. Se’l va batejar com a Cinema Central, atesa la seva proximitat a la central elèctrica que produïa energia pel poble a base de closques d’ametlla. Encara se’n conserven els plànols del projecte.

I és que els macianers no van tenir corrent fins l’any 1948. En aquells primers anys es pagava per cada bombeta que hi hagués al domicili, que tan sols podia encendre els llums des de les set de l’horabaixa fins a les deu de la nit: Donaven tres avisos baixant i pujant la tensió cinc minuts abans d’apagar.

El 1963 per fi va arribar la llum de Gesa… i ho va fer a les totes. Es va il·luminar el poble, i més d’un quilòmetre a la rodona, i no a 125v sinó directament a 220v a totes les cases!.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad