Manacor es planteja habilitar una canera o mancomunar el servei

Per apropar uns serveis que ara estan concessionats a Santa Eugènia

 

El fet que el servei actual de recollida, transport, estatge i manutenció d’animals perduts o abandonats a la via pública de Manacor estigui en concessió i els animals hagin de ser duits fins a Santa Eugènia, fa que l’Ajuntament s’estigui plantejant l’opció de mancomunar o bé signar algun acord de col·laboració amb una administració municipal propera per apropar geogràficament el dipòsit. Sense descartar fins i tot l’habilitació d’una canera pròpia.

Cal recordar que a partir d’aquesta setmana que ve, recuperar un animal domèstic a Manacor passarà a costar doblers. Fins ara era l’Ajuntament qui assumia el cost de la recollida, transport i manutenció de qualsevol mascota perduda pels carrers del municipi. Ara amb la nova ordenança municipal, i tret d’algunes excepcions, els propietaris hauran d’assumir les despeses perquè no tots els ciutadans se n’hagin de fer càrrec.

Actualment el consistori manacorí té un acord amb el Centre de Protecció d’Animals Domèstics (CEPAD) de la Fundació Natura Parc de Santa Eugènia, perquè tots aquelles mascotes perdudes o abandonades a la via pública (i moltes vegades recollides per la Policia Local) siguin assistides i allotjades fins a trobar el seus propietaris. Un serveis que tenen un cost anual de 97.000 per a les arques públiques, encara que el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, incideix en que “aquest preu també inclou altres serveis com ara la captura de tudons, o el control de colònies de moixos, per exemple”.

Per això fa mal saber exactament quin és el preu per cada un dels gairebé 400 animals que cada any es recullen de mitjana a Manacor. El que ha fet necessària la redacció d’una ordenança fiscal per regular aquesta prestació de serveis, i començar a cobrar a partir de la seva publicació al BOIB entre dimarts i dijous que ve.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad