Recuperar una mascota perduda a Manacor ja té un preu

Recuperar un animal domèstic a Manacor passarà a costar doblers. Fins ara era l’Ajuntament qui assumia el cost de la recollida, transport i manutenció de qualsevol mascota perduda pels carrers del municipi. Ara amb la nova ordenança municipal, i tret d’algunes excepcions, els propietaris hauran d’assumir les despeses perquè no tots els ciutadans se n’hagin de fer càrrec.

Actualment el consistori manacorí té un acord amb el Centre de Protecció d’Animals Domèstics (CEPAD) de la Fundació Natura Parc de Santa Eugènia, perquè tots aquelles mascotes perdudes o abandonades a la via pública (i moltes vegades recollides per la Policia Local) siguin assistides i allotjades fins a trobar el seus propietaris. Un serveis que tenen un cost anual de 97.000 per a les arques públiques, encara que el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, incideix en que “aquest preu també inclou altres serveis com ara la captura de tudons, o el control de colònies de moixos, per exemple”.

Per això fa mal saber exactament quin és el preu per cada un dels gairebé 400 animals que cada any es recullen de mitjana a Manacor. El que ha fet necessària la redacció d’una ordenança fiscal per regular aquesta prestació de serveis, i començar a cobrar a partir de la seva publicació al BOIB entre dimarts i dijous que ve.

Quines seran les tarifes?

L’Ajuntament ha establert una serie de quotes tributàries per cada un dels serveis. Així el propietari d’un animal domèstic perdut o abandonat que el vulgui recuperar haurà de pagar 55,46 euros per servei, a més d’una tarifa per dia de 7,19 euros pel dipòsit i manutencia de cans i 3,36 euros diaris en el cas dels moixos. La recollida i el transport d’espècies ramaderes i equines serà de 185,86 euros per servei, mentre que el depòsit i menjar costarà 6,57 i 13,13 euros per vespre respectivament.

Excepcions

El Partit Popular de Manacor va fer una serie de propostes a l’ordenança durant el periode de millora o correcció del text, demanant que els animals no fossin considerats vagabunds o que no es cobrés la taxa en el cas que no haguessin passat un determinat nombre d’hores. “Creim que no és lògic que un propietari que té el disgust d’haver perdut el seu animal, i l’estigui cercant per tot, encara se li cobri”, explica la portaveu del grup, Maria Antònia Sansó. Però encara que no totes, algunes de les propostes populars sí que hi són al text definitiu.

L’exemple més clar és que queden exemptes del pagament de la taxa totes aquelles persones que hagin denunciat el robatori de l’animal davant els cossos de policia i el recullin en el termini màxim de 24 hores després de rebre l’avís d’haver trobat l’animal. S’haurà d’acreditar mitjançant la presentació d’una còpia de la denúncia, que en tot cas haurà de ser anterior a l’avís de la trobada.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad