L’aparcament de l’hospital quedarà cobert de plaques solars després d’estiu

El projecte ha estat adjudicat per un import de 997.203,72 euros a Ferrovial Construcción, SA

 

L’Institut Balear de l’Energia (IBE) ha adjudicat la redacció i la direcció d’obres per cobrir l’aparcament de l’Hospital de Manacor a l’empresa Ferrovial Construcción, SA. Aquesta instal·lació s’implantarà sobre els 5.436 m2 d’aparcament de l’hospital, en compliment de la Llei de canvi climàtic i transició energètica, que estableix que s’han de cobrir amb plaques solars els aparcaments de més de 1.000 m2 per a l’any 2025.

Amb la instal·lació d’aquestes plaques solars es generaran 770 kW de potència renovable que produiran 1.029 MWh d’electricitat a l’any i anualment estalviaran 790.601 kg de CO2. A més, aquesta instal·lació incorporarà cinc punts de càrrega doble per a vehicles elèctrics.

El projecte havia sortit a licitació per un pressupost d’1.231.784,77 euros més IVA i ha estat adjudicat per un import de 997.203,72 euros a Ferrovial Construcción, SA. Cal assenyalar que aquesta empresa ha obtingut la major puntuació en les ofertes econòmiques, socials i tècniques, per davant dels deu licitadors que s’hi han presentat.

El temps previst d’execució de les obres és de 20 setmanes. Així, es preveu que el projecte pugui entrar en funcionament durant la segona meitat d’aquest any 2022. Cal apuntar que l’IBE romandrà com a titular de la instal·lació i facturarà a preu de cost l’electricitat a l’IBSalut, cosa que permetrà estalviar en la factura a l’hospital, tota vegada que l’IBE podrà reinvertir el retorn en noves instal·lacions.

En paraules del director gerent de l’IBE, Ferran Rosa, aquest projecte «demostra l’exemplaritat del Govern quant al compliment de la Llei de transició energètica i canvi climàtic, i amb el fet d’autoabastir-se d’energia neta. Amb aquests tipus de projectes, no només aprofitam espais ja urbanitzats per desenvolupar-hi instal·lacions, sinó que també ens avançam a les dates que ens fixa la mateixa Llei. Vull destacar, també, el fet que aquesta instal·lació d’autoconsum públic serà la més gran de Mallorca, un fet històric i essencial i què servirà, a més, per fer una passa de gegant en la descarbonització de l’illa».

L’Hospital de Manacor serà el segon hospital de les Illes que veurà el seu aparcament completament cobert de plaques solars, després de l’Hospital Mateu Orfila de Maó, cosa que contribuirà a reduir la factura elèctrica de l’Hospital i a reduir les emissions. D’altra banda, la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic preveu realitzar accions similars en els hospitals d’Inca i Son Llàtzer. Aquest projecte es durà a terme gràcies a la col·laboració entre la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica la Conselleria de Salut i Consum.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad