La Policia Nacional suprimeix l’estatura mínima per entrar al cos

La mesura contribueix a trencar “un dels sostres de vidre” que impedia l’accés de la dona al cos

 

La Direcció General de la Policia Nacional suprimirà el requisit d’estatura mínima per accedir al cos. Una mesura que podria estar implantada a la propera convocatòria de proves prevista el 2023. El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha anunciat la iniciativa aquest dilluns després de la reunió que ha mantingut amb el director general de la Policia, Francisco Pardo Piqueras, i els responsables de formació i selecció de la Policia Nacional.

Grande-Marlaska ha destacat que la mesura contribueix a trencar “un dels sostres de vidre” que impedia l’accés de la dona al cos. “La regulació actual és més restrictiva per a la dona. El seu límit només està dos centímetres per davall de l’estatura mitjana de les dones, mentre que en el cas dels homes el marge arriba fins als nou centímetres”, ha assenyalat el ministre.

Amb aquest canvi, la Policia Nacional s’equipara a altres cossos civils de policia de països europeus, com França, Itàlia –Carabinieri i Polizia di Stato–, Països Baixos, Finlàndia, Eslovàquia, Suècia, Noruega, Àustria, Irlanda, Regne Unit, Romania , Dinamarca i la Policia Federal d’Alemanya, cossos policials que no tenen requisit d’alçada per accedir a les seves proves selectives.

Els requisits d’estatura mínima només es mantindran per ingressar a determinades unitats especials –UIP, UPR i GEO–, on la talla afecta l’operativitat de la tasca policial específica que desenvolupen.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad