Les confraries de Manacor ja preparen el actes de Setmana Santa

Les confraries de Manacor ja preparen tots els actes que tradicionalment completen la Setmana Santa, encara que la situació sanitària pugui fer canviar els plans a darrera hora. De fet el proper diumenge 6 de març, Primer Diumenge de Quaresma, es durà a terme a Lluc la tradicional Trobada de Confraries amb el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull.

Tot i que els darrers anys 2020 i 2021 la pandèmia va fer cancelar els actes més populosos, “hem d’encarar la preparació dels actes quaresmals i propis de la Setmana Santa i Pasqua d’aquest any 2022. La situació sanitària que ens trobarem d’aquí només algunes setmanes és incerta, però no per això hem de deixar pel darrer moment la seva preparació, o difícilment seran després realitzables”, explica Jaume Rigo, secretari del Secretariat Diocesà de formació i acompanyament de confraries i obreries.

Els actes de pietat popular com són els viacrucis, les processons o les activitats de caràcter cultural que acompanyen aquestes dates tan importants del calendari litúrgic, ja estan programats. És per això que des del Secreteriat encoratgen a les confraries “a seguir preparant amb il·lusió els actes que depenen de la seva organització a cada un dels municipis i parròquies, pensant a priori que es podran realitzar en la seva totalitat, per tenir així preparada totalment la seva realització quan vengui el moment”. 

Al mateix temps, el Bisbat de Mallorca a través del bisbe i del Secretariat Diocesà de formació i acompanyament de confraries i obreries, que l’ajuda en aquesta tasca, es mantenen permanentment en contacte i col·laboració amb les autoritats competents, per avaluar en tot moment si la situació sanitària permet la realització dels distints actes.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad