Els comerços més singulars de Manacor reben les seves distincions

Sis d’ells reuneixen les condicions per ser considerats ‘emblemàtics’

 

El vicepresident Juan Pedro Yllanes, i el batle de Manacor, Miquel Oliver, han reconegut aquest divendres el paper del comerç tradicional manacorí amb l’entrega dels distintius d’Emblemàtics Balears als 25 establiments del municipi adherits al projecte de la Direcció General de Comerç i de l’IDI (Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears). L’acte, que ha tengut lloc al Conservatori Municipal.

Són els ajuntaments els qui identifiquen els comerços del municipi que compleixen els requisits per ser emblemàtics, d’acord amb el manual de l’IDI que estableix les diferents categories. Així, un comerç pot ser catalogat com a arrelat (amb un producte o ofici singular), amb història (amb més de 75 anys de vida) i amb patrimoni (amb elements patrimonials interiors i exteriors destacats, així com amb valor immaterial). A més, els establiments que compleixen aquestes tres categories són denominats emblemàtics.

La plataforma a través de la qual es dona a conèixer el projecte és la web www.emblematicsbalears.es, que creix a mesura que s’hi incorporen més municipis. Actualment, hi ha quinze municipis d’arreu de les Illes Balears amb un total de 122 comerços catalogats.

Els municipis que ja compten amb establiments catalogats són: Alaró (3), Algaida (6), Consell (5), Esporles (5), Inca (14), Llucmajor (8), Manacor (25), Marratxí (11), Pollença (9), Santanyí (7), Alaior (5), Ferreries (8), Santa Eulària des Riu (5), Sant Josep de sa Talaia (5), Formentera (Sant Ferran, 1 i Sant Francesc Xavier, 5). Per categories, hi ha 36 establiments emblemàtics, 29 arrelats i amb història, 23 amb patrimoni i història, un arrelat i amb patrimoni, 24 amb història, 7 arrelats, i 2 amb patrimoni.

Els comerços adherits a Emblemàtics Balears del municipi de Manacor són:

 • Aina Teco (articles de cuina, decoració, parament): amb història i amb patrimoni
 • Borcal (roba d’home): amb història
 • Ca ses Cusses (comestibles): emblemàtic
 • Can Llabrés (records i decoració): amb història i amb patrimoni
 • Cafès Samba (torrefacció i venda de cafès): emblemàtic
 • Calabruix (pell i cuiro, i productes artesans): arrelat i amb història
 • Can Fernando (teixits i teles): amb història i amb patrimoni
 • Can Garanya (esparteria): emblemàtic
 • Can Rovelló (alimentació): arrelat i amb història
 • Casa Martí (instruments musicals i articles de música): amb patrimoni
 • Casa Salvadoras (roba d’home): amb història i amb patrimoni
 • Can Gaspar des Llums (làmpades i objectes de decoració): amb història i amb patrimoni
 • Cereria Sa Bresca (espelmes, complements i decoració): arrelat i amb història
 • Comercial Almacenes Nicolau – Can Mio (electrodomèstics): amb història
 • Comercial Tejidos (teixits): amb història i amb patrimoni
 • Es Supermercat de Son Macià (alimentació i altres productes): arrelat i amb història
 • Fay (roba de dona i comunió): amb història
 • Ferreteria Fuster – Can Pep Xim (ferreteria): amb història
 • Ferreteria Morey – Can Busco (ferreteria): amb història
 • Forn Can Monserrat (forn de pa i pastisseria): arrelat i amb història
 • Forn Can Munar (forn de pa): arrelat
 • Forn de Can Terès (forn i pastisseria): emblemàtic
 • Majorica (joieria): emblemàtic
 • Merceria Ca na Verda (merceria i brodats): amb història i amb patrimoni
 • Pastisseria Can Roca (dolços i pastissos): emblemàtic
Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad