La Policia Local ja investiga els actes vandàlics de Porto Cristo

La imatge

 

Diverses roques situades entre el serralt de la Torre dels Falcons i el morro de sa Carabassa de Porto Cristo, van aparèixer ahir pintades amb cors i inscripcions de colors llampants. Una estampa incívica que la Unitat de Costa de la Policia Local ja està investigant. A les pintades, fetes amb esprais, s’hi pot llegir la frase ‘Te amo Jimena’ al costat de dos cors amb la bandera argentina enmarcada per l’espanyola. I al costat dos cors més vermells. L’Ajuntament de Manacor ja ha condemnat fermament aquest acte vandàlic realitzat a Porto Cristo.

En estar situades en domini públic marítimo-terrestre les pintades hauran de passar primer per tot un procediment per saber quina autoritat competent és la que finalment se’n farà càrrec. La denúncia de l’Ajuntament anirà primer a la Policía Nacional que és a qui se li ha de notificar perquè comenci a ser investigat paral·lelament com si fos un delicte qualsevol, i probablement també al Seprona, la unitat de la Guàrdia Civil que s’encarrega dels delictes i actes vandàlics en espais naturals.

Com s’han d’eliminar les pintades

La delegació de Medi Ambient de l’ajuntament de Manacor està intentant trobar la millor fórmula per eliminar les pintades el més prest que sigui possible. Descartada la possibilitat que sigui la concessionària de neteja la que se’n faci càrrec, s’estan sondejant ja diverses empreses especialitzades en la retirada de grafittis en llocs sensibles com és aquest.

El principal problema és la difícil accessibilitat al lloc a través d’un camió i mànegues a pressió qualsevols, a part de la qüestió important de no fer malbé les roques i el fet que en cap cas els líquids o l’aigua resultant de fer netes les pintades por anar a parar a la mar.

Fotos: Pedrosubb

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad