Mor l’escriptora manacorina Maria Antònia Oliver

L’escriptora manacorina Maria Antònia Oliver ha mort avui als 75 anys d’edat. Fa unes setmanes havia estat ingressada a causa de la covid. Tot i haver tornat a casa havent superat el virus, l’escriptora ha mort aquest dematí a causa del seu dèbil estat de salut. Maria Antònia Oliver va ser proclamada Filla predilecta de Manacor el 2018 per acord unànime i es convertia així en la primera dona amb la màxima distinció que pot concedir l’Ajuntament a una persona en vida.

La literatura catalana perd una gran escriptora. Va rebre el Premi Ramon Llull del Govern balear l’any 2003, la Creu de Sant Jordi el 2007 i el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes el 2016, entre altres guardons i distincions. El seu llegat literari inclou novel·les, narrativa breu, traduccions i teatre.

Aquesta pèrdua ha provocat multitud de reaccions a la xarxa, així com publicacions de comiat i agraïment per a una escriptora clau per a la història de la literatura en català.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad