Mor l’escriptora manacorina Maria Antònia Oliver

L’escriptora manacorina Maria Antònia Oliver ha mort avui als 75 anys d’edat. Fa unes setmanes havia estat ingressada a causa de la covid. Tot i haver tornat a casa havent superat el virus, l’escriptora ha mort aquest dematí a causa del seu dèbil estat de salut. Maria Antònia Oliver va ser proclamada Filla predilecta de Manacor el 2018 per acord unànime i es convertia així en la primera dona amb la màxima distinció que pot concedir l’Ajuntament a una persona en vida.

La literatura catalana perd una gran escriptora. Va rebre el Premi Ramon Llull del Govern balear l’any 2003, la Creu de Sant Jordi el 2007 i el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes el 2016, entre altres guardons i distincions. El seu llegat literari inclou novel·les, narrativa breu, traduccions i teatre.

Aquesta pèrdua ha provocat multitud de reaccions a la xarxa, així com publicacions de comiat i agraïment per a una escriptora clau per a la història de la literatura en català.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad