Els rètols del centre hauran de cumplir unes normes estètiques

El nou Pla Especial especificarà materials, colors i elements prohibits a fi de donar un caràcter més tradicional

 

El Pla Especial que l’ajuntament de Manacor està preparant en aquests moments per a la zona centre de Manacor preveu una serie de condicionants per a façanes i rètols, que hauran de cumplir una serie de normes estètiques d’acord a crear un conjunt unificat, i que respecti els materials tradicionals. Així per exemple, els rètols dels comerços, bars o restaurants, hauran de respectar els materials preestablerts i evitar les caixes lumíniques de plàstic que sobresurtin de les façanes, per exemple, no podran ser de colors llampants o no estaran permesos els antiestètics focus que il·luminen els rètols i que no concordin amb el conjunt protegit .

Un dels rètols penjat al carrer de n’Olesa

 

La redacció del pla patrimonial també servirà per unificar i fer complir els criteris estètics que regeixen al centre històric, com per exemple la utilització del morter tradicional a les façanes en lloc de l’estuc enlluït, o les persianes de fusta en lloc de les modernes de alumini. Així com el fet de pintar de colors que no són adequats per a una zona històrica”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad