Manacor es gasta 470.000 euros en modernitzar els jocs infantils

Els que es triin hauran d’estar instal·lats dins el 2022

 

Fa dècades que bona part dels jocs infantils de les places i parcs manacorins estan obsolets. Una circumstància que ha quedat palesa amb el creixement de la població del municipi i amb la reincorporació dels infants, mares, pares o padrins a aquestes zones d’oci després del confinament. Per això, i segons explica el responsable municipal de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, “l’Ajuntament farà una inversió important per diverses vies”.

El nou joc infantil de la plaça de ses Perleres de sa Torre

 

En total s’invertiran 470.000 euros, 70.000 dels quals provenen de la partida ordinària del pressupost de 2022 i uns altres 400.000 del remanent incorporat a principis d’any. Tot sumat al contracte de jardinaria que el consistori té en concessió i que ja preveu el canvi de determinats jocs o arees que hagin quedat antiquades, com és el cas dels jocs de la plaça de ses Perleres, on s’ha instal·lat una estructura més adient amb una torre i tobogan més adient pels nins i nines que hi juguen normalment, que són majors de sis anys. Ara falta el cautxu i la recepció de l’obra per poder-se inaugurar.

On s’han de situar

En aquets moments l’Ajuntament ha contractat el servei d’una assessoria externa perquè determini on i quants de jocs s’han de situar a cada lloc determinat, i a quins hi fan més falta. Després s’haurà de treure a concurs la compra i instal·lació que, en qualsevol cas, s’haurà de dur a terme abans que acabi l’any 2022.

“Les intervencions es duran a terme d’acord a criteris polítics”, recorda Llodrà, entre els quals hi ha que siguin jocs inclussius, de materials que siguin el més natural possible, o que siguin atractius també per nines i nins d’entre 6 i 12 anys, que són els qui més ho demanden.

L’estudi també analitzarà i revisarà els estats de conservació o la funcionalitat d’uns espais que l’Ajuntament vol que siguin intergeneracionals, és a dir que mesclin a un mateix lloc, jocs per a infants i nins amb d’altres pensats per la calistènia o per a millorar la mobilitat de les persones majors. De fet aquestes eren reclamacions recurrents per part del Partit Popular o de El Pi, que ja havien advertit de la situació mesos enrere.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad