Obert un nou període de matrícula d’educació secundària al CEPA Llevant

La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca obre avui el període de matrícula per al segon quadrimestre als ensenyaments d’educació secundària per a persones adultes (ESPA) que s’imparteixen en la modalitat presencial i semipresencial en els centres d’educació de persones adultes (entre els quals hi ha el CEPA Llevant de Manacor) i en una sèrie d’instituts d’educació secundària (IES) de les Illes Balears. El termini de matriculació comença avui i romandrà obert fins a l’11 de febrer de 2022.

En aquest sentit, s’ha de recalcar que cada CEPA compta amb una extensió de Punt d’Orientació Acadèmica i Professional (POAP), per la qual cosa les persones interessades a matricular-se a aquests ensenyaments també hi poden acudir per rebre assessorament sobre l’oferta i les oportunitats que ofereix la formació professional, els certificats de professionalitat o les qualificacions professionals.

Per altra part, i arran de la situació provocada per la pandèmia de la COVID-19, s’ha de consultar la pàgina web del centre on es volen cursar aquests ensenyaments per accedir a la informació relacionada amb la matrícula (demanar cita prèvia, matrícula en línia, documentació que s’ha d’aportar…). En aquest sentit, més avall es pot accedir a les pàgines web dels centres que ofereixen aquests estudis.  

ESPA

L’educació secundària per a persones adultes (ESPA) que condueix a l’obtenció del graduat en educació secundària obligatòria està dirigida a persones més grans de divuit anys o a persones que compleixen aquesta edat l’any natural en què es matriculen per cursar aquests estudis. Excepcionalment, poden cursar aquests estudis les persones més grans de setze anys que es trobin en algun dels supòsits següents:

  • Disposar d’un contracte laboral amb un horari de feina que no els permeti anar als centres educatius en règim ordinari.
  • Ser esportistes d’alt rendiment o d’alt nivell.
  • Complir mesures de justícia juvenil imposades pels jutjats de menors en el marc de la Llei orgànica 5/2000, de 12 de gener, de responsabilitat penal dels menors.

Aquests ensenyaments es distribueixen en dos nivells i dins cada nivell s’imparteixen tres àmbits. Cada nivell s’organitza en mòduls (assignatures) independents que tenen una durada d’un quadrimestre.

– Àmbit de comunicació (Llengua i literatura catalana, Llengua i literatura castellana, Llengua estrangera anglès).

– Àmbit social (Ciències socials).

– Àmbit cientificotecnològic (Ciències naturals, Matemàtiques).

Es pot cursar un mòdul sempre que es tengui aprovat el mòdul de nivell inferior de la mateixa matèria, encara que no es tengui superat tot l’àmbit. En aquest sentit, s’obté el títol de graduat en educació secundària en haver aprovat tots els mòduls.

CEPA Llevant (Manacor).

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad