Catorze familiars acudeixen a fer-se les proves d’ADN al museu de Manacor

Els familiars de represaliats enterrats en fosses comunes varen acudir aquest dissabte al Museu d’Història de Manacor per sotmetre’s a les proves d’ADN amb l’esperança d’aconseguir identificar els éssers estimats assassinats durant la Guerra Civil a Son Coletes.

Pere Estelrich Sastre és nét de Pere Estelrich Giscafré i nebot de Bernat Estelrich. Aquest dissabte va anar fins el museu manacorí per sotmetre’s a les proves d’ADN. “Al meu padrí el van afusellar a fora vila però al meu oncle el van assassinar a Son Coletes. El meu padrí tenia cinc fills i s’ho van passar molt malament a casa. Jo no els vaig conèixer però sempre he sentit a parlar del tema. Venc perquè crec que el meu pare estaria molt content que poguéssim recuperar les seves restes i que descansessin, finalment, a la tomba familiar”, explica esperançat Pere Estelrich, que ha facilitat a l’equip d’Aranzadi tots els detalls que recordava dels seus familiars assassinats. Segons les seves sospites el seu avi estaria al pla de Son Mas mentre que el seu oncle sí que el mataren a Son Coletes.

Des de l’equip d’Aranzadi, Almudena García Rubio detalla que a la convocatòria d’aquest dissabte han acudit 14 familiars per fer-se les proves d’ADN i facilitar el màxim de dades i informació per a la identificació de les restes trobades a Son Coletes. A més, enviaran el kit a cinc familiars més que viuen fora de l’illa i aniran al domicili d’un altre a fer la prova ja que és molt major.

El Govern fa una nova cridada perquè els familiars de les víctimes de la repressió franquista participin a la recollida de mostres d’ADN per així poder ampliar les mostres que es van iniciar el 2016 arran de les primeres exhumacions a Porreres. Els familiars poden contactar amb Memòria Democràtica a través del correu memoria@dgmemoria.caib.es o trucant al 971 17 78 60.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad