Un 35% de manacorins ja paguen 55 euros menys de fems a l’any

Per acollir-se a la tarifa reduïda. Actualment qui vulgui encara s’hi pot inscriure fins el proper 28 de febrer

 

La regidoria de Medi Ambient de l’ajuntament de Manacor preveu que enguany un 35% dels manacorins s’acullin a la tarifa reduïda de fems i es comprometin a reciclar la fracció orgànica, a través de la sol·licitud de la targeta posada en marxa fa dos anys i que ha donat com a resultat que els resultats positius es doblin des de 2019. En aquests moments són gairebé 8.000 les vivendes, restaurants, comerços o hotels que ja gaudeixen de la reducció, mil més que l’any passat. Actualment qui vulgui encara s’hi pot acollir fins el proper 28 de febrer.

Avui, el regidor Sebastià Llodrà i el tècnic de l’àrea, Toni Pascual, han presentat una campanya (amb vídeo inclòs) per incentivar aquesta pujada i fer-la encara més gran, posant en valor els beneficis socials, ambientals i econòmics de fer un bon us continuat del contenidor marró. Actualment una vivenda del municipi que s’hagi compromés a fer aportacions a l’orgànic com a mínim 52 vegades en l’any, paga 114 euros anuals de tarifa, 55 euros menys que una que no ho hagi fet, que en paga 169. “Una diferència que s’anirà fent més grossa així com anem avançant en xifres i compromís”, diu Llodrà.

Tenint el compte que dels residus que es produeixen a una casa, el 40% són de matèries orgàniques (bàsicament restes de menjar) que abans anaven al contenidor gris, la feina dels sis informadors que actualment vetllen pel cumpliment torna vital. En dos anys, així mateix s’ha passat de 150 a 400 contenidors marrons de targeta.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad