L’Ajuntament només ha llevat 7 targetes per reciclar malament el darrer any

Els inspectors de Medi Ambient han duit a terme fins a 1.000 visites de control durant el darrer any

 

L’ajuntament de Manacor només ha hagut de retirar 7 targetes de les que obrin els contenidors marrons d’orgànic per fer-ne un mal ús o per no utilitzar-les el suficient. Durant el darrer any els inspectors de la delegació de Medi Ambient local ha efectuat fins a 1.000 visites per comprovar que, efectivament, els sol·licitants de la tarifa reduïda de fems cumpleixen amb la separació de fraccions i com a mínim obrin 52 vegades a l’any la porteta del contenidor d’orgànic per dipositar una bossa de manera regular, i així poder-se beneficiar de la quota reduïda de 114 euros a l’any.

La tarifa reduïda la introduí l’equip de govern municipal per trencar amb la tarifa única que s’aplicava a tothom per igual, reciclés o no. A partir de 2020 a Manacor es bonifica la bona pràctica del reciclatge tant en zona de contenidors com en zona de recollida porta a porta: inicialment amb 176 euros la tarifa genèrica i 138 la tarifa reduïda només en habitatges.

Posteriorment, s’ha introduït el descompte en totes les tipologies de contribuents, amb l’objectiu d’ampliar i fer créixer el nombre de ciutadans que reciclen. A més, el 2021 es rebaixà encara més la taxa, passant a 169 euros la tarifa general i 114 euros la tarifa reduïda. De cara a 2022, es mantenen aquestes tarifes que suposen una diferència de 55 euros entre qui s’ha compromès a reciclar i qui no.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad