L’Ajuntament només ha llevat 7 targetes per reciclar malament el darrer any

Els inspectors de Medi Ambient han duit a terme fins a 1.000 visites de control durant el darrer any

 

L’ajuntament de Manacor només ha hagut de retirar 7 targetes de les que obrin els contenidors marrons d’orgànic per fer-ne un mal ús o per no utilitzar-les el suficient. Durant el darrer any els inspectors de la delegació de Medi Ambient local ha efectuat fins a 1.000 visites per comprovar que, efectivament, els sol·licitants de la tarifa reduïda de fems cumpleixen amb la separació de fraccions i com a mínim obrin 52 vegades a l’any la porteta del contenidor d’orgànic per dipositar una bossa de manera regular, i així poder-se beneficiar de la quota reduïda de 114 euros a l’any.

La tarifa reduïda la introduí l’equip de govern municipal per trencar amb la tarifa única que s’aplicava a tothom per igual, reciclés o no. A partir de 2020 a Manacor es bonifica la bona pràctica del reciclatge tant en zona de contenidors com en zona de recollida porta a porta: inicialment amb 176 euros la tarifa genèrica i 138 la tarifa reduïda només en habitatges.

Posteriorment, s’ha introduït el descompte en totes les tipologies de contribuents, amb l’objectiu d’ampliar i fer créixer el nombre de ciutadans que reciclen. A més, el 2021 es rebaixà encara més la taxa, passant a 169 euros la tarifa general i 114 euros la tarifa reduïda. De cara a 2022, es mantenen aquestes tarifes que suposen una diferència de 55 euros entre qui s’ha compromès a reciclar i qui no.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad