El responsable del quiosquet de Cala Varques es condemnat a pagar 1.800 euros

Va admetre un delicte de desobediència després d’un acord amb la fiscal, cosa que va rebaixar la petició inicial d’un any de presó

 

El responsable del quiosquet il·legal de Cala Varques es va lliurar ahir de la presó i només va ser condemnat a pagar una multa de 1.800 euros per incomplir diverses resolucions de la conselleria de Medi Ambient perquè desmuntés la instal·lació. L’acusat, de 47 anys, va admetre un delicte de desobediència després d’un acord amb la fiscal, cosa que va rebaixar la petició inicial d’un any de presó.

El condemnat va reconèixer que l’any 2016 va muntar un quiosc damunt la platja on venia begudes i menjar sense cap autorització. L’home va mantenir operatiu el negoci fins que el 4 de març de 2019 Medi Ambient va dictar una resolució en què li imposava una multa i li ordenava paralitzar i desmuntar el negoci. Així i tot, l’acusat va fer orelles sordes i va seguir amb l’activitat, fins que el Govern va dictar el 17 d’abril d’aquell any una nova resolució, de la que tampoc no en va fer cas.

El processat va al·legar durant el judici que el quiosquet era el seu domicili i fins i tot va aconseguir un document notarial per acreditar-lo, per la qual cosa la paradeta va estar diversos mesos més activa. El cas va acabar als tribunals i finalment un jutjat contenciós administratiu va autoritzar al setembre que fos precintat. Un operatiu format per agents de Medi Ambient, Policia Nacional, Policia Local de Manacor i l’Ibanat va anar a Cala Varques i va desmantellar la instal·lació amb autorització judicial. La resolució d’ahir ja és ferma.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad