Celebració pels 160 anys del naixement de Mossèn Alcover

Les alumnes de Batxillerat musical han interpretat, dirigides per Bàrbara Duran, l’himne del 50 aniversari del centre i La Balanguera

 

Avui que es compleixen 160 anys del naixement d’Antoni Maria Alcover i Sureda, el gran lingüista, escriptor, apòstol de la llengua, l’ajuntament de Manacor i la Institució Pública Antoni M. Alcover han participat a l’acte institucional que cada any organitza l’institut que duu el seu nom. El batle, Miquel Oliver Gomila, ha convidat els joves a cercar nous referents sense oblidar, però, els qui com mossèn Alcover han fet tant per la nostra llengua i cultura. 

L’acte ha estat presentat per la filòloga, professora i membre de la directiva de l’Associació d’amics de la Institució Pública Antoni M. Alcover, Magdalena Gelabert, qui ha recordat que “les paraules són les articuladores de la nostra cultura, mossèn Alcover amb la seva empenta i caracter fort va marcar un cami que es el que volem seguir”. 

Les nebodes d’Antoni M. Alcover, Paula i Llucia Mesquida Rigo, han donat mostra de l’empenta de les noves generacions respecte del compromís amb la llengua i la cultura catalanes. 

 L’escriptor i professor Gabriel Barceló Bover, ha advertit que “la llengua catalana esta en vertader, perill sobtetot als centres educatius”, per això ha felicitat els professors de l’IES Mossèn Alcover “que manteniu viva la flama de la llengua catalana”. El director del centre, Antoni Gaià, ha destacat l’orgull de dur el nom de mossèn Alcover “per la seva feina de defensa de la llengua i la cultura catalanes”. 

Les alumnes de Batxillerat musical han interpretat, dirigides per Bàrbara Duran, l’Himne particular fet en motiu del 50 aniversari del centre i l’himne oficial de Mallorca, La Balanguera.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad