Informes tècnics desaconsellen a l’Ajuntament agafar la piscina

Deu mesos després d’haver tancat continua l’administració concursal per saber si hi ha d’haver indemnitzacions

 

La piscina municipal continua tancada després de 10 mesos, després que l’empresa Esquitxos de Blavor es declarés en suspensió de pagaments i tanqués definitivament la instal·lació. Ara, el primer pronunciament del jutge del cas diu que és l’ajuntament de Manacor qui ha de pagar una quantitat (no revelada, però que és de centenars de milers d’euros) en funció del que l’empresa hi havia invertit.

Al mateix temps els tècnics municipals, que no hi ha estan d’acord perquè això ja s’estipulava en la concessió signada per les parts, demanen una indemnització per part d’Esquitxos per incumpliment dels anys d’explotació previstos.

Mentrestant el consistori manacorí, que té un acord amb el jutge i l’administrador concursal per poder entrar a l’instal·lació a fi de poder fer-hi un manteniment periòdic i evitar que es degradi (a més de comptar amb la vigilància de la Policia Local que hi té la comissaria just devora), ja estudia més seriosament quines podrien ser les alternatives per reobrir a mitjan plaç, quan el procés judicial hagi conclòs: “És una solució que hem de trobar entre tots i que haurà d’anar a ple”, diu el batle Miquel Oliver.

Tres opcions

En aquests moments hi ha tres opcions damunt la taula, encara que una d’elles és a dia d’avui pràcticament impossible. En primer lloc cal dir que els informes tècnics que maneja la Sala no consideren que a Manacor hi hagi necessitat d’una piscina municipal, pel que costaria i perquè en aquests moments ja hi ha alternatives que no existien fa vint-i-cinc anys, el que suposaria una competència impròpia.

La primera opció seria canviar el sentit de la instal·lació, reconvertir-la perquè deixés de ser una piscina i transformar-la, per exemple, en una espai multifuncional on s’hi poguessin dur a terme altres activitats sense deixar de dependre directament de l’Ajuntament.

La segona passaria per llogar l’espai perquè durant un temps acordat deixés de ser de gestió municipal i una empresa agafés del regnes d’un servei que podria ser de piscina o no, depenent de les necessitats privades. Una alternativa viable. En el cas lògic que continués havernt-hi un servei de piscina, ja seria l’empresa qui podria marcar els preus per l’ús de la instal·lació sense que hi hagués un marge màxim.

I després, per acabar, hi hauria l’opció de la gestió municipal de les piscines com a tal, sense un canvi d’ús. Un opció que, com dèiem no compta amb el beneplàcid de la part tècnica i jurídica de l’ajuntament, ja que suposaria continuar amb un servei deficitari i pel qual s’haurien de contractar nous professionals específics a càrrec de l’Ajuntament.

Tancament

El Jutjat Mercantil número 3 de Palma va notificar el passat 30 de març de 2021 a l’ajuntament de Manacor (com a propietari) la clausura de les instal·lacions de la piscina municipal, després que l’empresa concessionària, Esquitxos de Blavor SL, es va declarar en concurs de creditors a principis de el mateix mes. El Jutjat també va notificar al consistori el cessament de l’activitat per part de l’empresa, que gestionava la piscina municipal de Manacor des del 1997 (i a la qual li quedaven sis anys per complir).

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad