El projecte per fer créixer la biblioteca de Manacor

Amb tres espais addicionals que ampliarien notablement el seu volum

 

Fa molts d’anys que la biblioteca municipal de Manacor va curta d’espai. El nombre d’usuaris i la població que ha assolit la ciutat durant les darreres dècades fan que la ratio no concordi amb els habitants i l’espai necessiti crèixer, però… cap a on?. El Pla de Biblioteques 2021 explica una mica la fórmula per poder evitar haver de dividir l’actual en distints espais separats, i unificar-ho tot a un mateix lloc.

D’aquesta manera, es preveu anar ocupant els llocs que, per un simple efecte dominó, vagin quedant lliures durant els propers mesos i anys. Es tracta sobretot de dos inmobles, ara ocupats, que prest passaran a mans de Cultura. En primer lloc el pis de dalt de la pròpia biblioteca del claustre de Sant Vicenç Ferrer, on actualment hi ha el departament d’Urbanisme. Això es durà a terme tot d’una que l’Ajuntament acabi d’habilitar una nova planta de l’edifici del carrer Major, un projecte a punt d’ajudicar.

L’altra via complementària serà la de l’actual registre civil i el Jutjat d’Instrucció número 1 de Manacor d la plaça Font i Roig. L’ajuntament de Manacor ja ha cedit al Ministeri de Justícia el solar municipal del carrer del Pilar (devora la ronda de Felanitx) perquè hi construeixi els nous jutjats unificats de Manacor. Una obra que també ja està pressupostada als comptes de l’Estat de manera plurianual, és a dir, que ja no hi ha tornada enrera.

Sala d’estudi

A més, cal recordar que la coneguda com a sala Font i Roig, d’entre 80 i 90 metres quadrats i situada a la planta baixa del claustre de Sant Vicenç Ferrer de Manacor, podria tornar a obrir al públic després de dècades emprada com a magatzem. La regidoria de Cultura municipal i el Bisbat de Mallorca (propietari de l’espai) estan a punt de signar un conveni de col·laboració, perquè el consistori pugui reformar la sala a canvi de fer-ne ús com a sala de reunions, exposicions de petit format o com a sala de lectura de la biblioteca municipal, situada només a uns quants metres de distància.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad