Estel de Llevant contra els graffiti dels trens

Usuaris de l’associació manacorina participen en la reparació de les pintades fetes el 2018 a diversos vehicles de la col·lecció del Museu del Ferrocarril 

 

L’Associació Estel de Llevant, juntament amb la Fundació FERROCAIB i el CEIP Sant Miquel de Son Carrió, amb la col·laboració del Museu d’Història de Manacor i el suport econòmic de la Fundació “la Caixa” a través de CaixaBank, ha presentat el projecte “Graffiti”, una iniciativa que cerca impulsar la inserció laboral de persones amb discapacitat per salut mental i crear un recurs didàctic i de reflexió social per a infants a partir de la recuperació de patrimoni històric i la interpretació històrica, artística i cívica dels grafitis, a més de la sensibilització en matèria de salut mental.

El projecte “Graffiti” neix amb la necessitat de reparar les pintades fetes el 2018 a diversos vehicles de la collecció del Museu del Ferrocarril i la vocació d’aprofitar aquest repte per a potenciar la inserció laboral de persones amb discapacitat, incorporant a quatre persones a les activitats que es desenvolupen per a fomentar i entrenar les seves capacitats laborals i facilitar així el seu pas al mercat de treball.

El CEIP Sant Miquel de Son Carrió, des de fa mesos i arran de les necessitats d’espai provocades per la pandèmia, treballa de la mà de la Fundació FERROCAIB aprofitant les installacions del Museu del Ferrocarril. Ara, la seva collaboració amb aquesta iniciativa concreta serveix per a plantejar als seus alumnes, durant aquest curs escolar i amb el seguiment pedagògic i l’acompanyament adient, una reflexió sobre qüestions com l’ètica i estètica del grafiti, l’art i el civisme o vandalisme.

Així, seguint amb les metodologies innovadores que duen a terme al CEIP Sant Miquel, els infants participaran puntualment en les activitats concretes que resultin adients del procés de recuperació per tal de crear aquest espai educatiu que obri la porta a la reflexió social, educativa, artística, cívica i a l’estudi de la història.

A més, amb aquesta iniciativa també s’aconsegueix sensibilitzar sobre la importància de la salut mental i la seva promoció, així com treballar per l’acceptació social de la diversitat.

En resum, un projecte innovador, polièdric i participatiu que aconsegueix recuperar patrimoni històric, crear llocs de treball per a persones amb discapacitat i generar un recurs educatiu per a la comunitat educativa de Son Carrió, i que és una realitat gràcies a l’aportació de 12.600 euros de Fundació “la Caixa” a través de CaixaBank.

A la presentació han assistit Pep Jaume, batle de Sant Llorenç des Cardassar, Guillem Febrer, gerent de l’Associació Estel de Llevant, Àngels Landgraf, directora de l’Àrea de Llevant de Mallorca de CaixaBank, i Cati Gomila, directora de CaixaBank Sant Llorenç que apadrina aquest projecte.

L’Associació Estel de Llevant treballa des de 1996 a les comarques de Llevant i Migjorn de Mallorca per i amb les persones amb problemàtica de salut mental i les seves famílies. Actualment, participen en els seus programes més de 250 persones.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad