Manacor preveu recuperar els doblers de les càmeres ZPR en un mes i mig

Encara que l’Ajuntament insisteix en que serà un sistema més de control que recaptatori

 

Pel que fa al sistema de càmeres de videovigilància previst d’instal·lar als vuit carrers d’entrada de la ZPR, de moment ja hi ha els plegs de condicions fets per poder començar la seva col·locació passats els tràmits administratius. L’objectiu és que els doblers que costaran (158.000 euros) s’hagin recuperat en acabar el primer mes i mig de funcionamient.

Multes per infraccions

Tot i això cal recordar que per les infraccions, la normativa preveu multes de diferent quantia depenent de la gravetat o reincidència. Així s’estableix un règim que les classifica entre lleus, greus i molt greus.

Entre les primeres hi ha la d’accedir a la zona sense autorització, superar el temps màxim d’estacionament permès en les àrees regulades (on abans hi havia places de zona blava i que ara passaran a ser rosades, més barates i amb rotació obligatòria cada entre 45 i 60 minuts) o realitzar operacions de càrrega i descàrrega en espais no habilitats; a més, és clar de no respectar la prioritat dels vianants o circular a més de 20 quilòmetres per hora. Totes elles tindran una sanció econòmica de 100 euros.

Serà causa d’una infracció greu, o bé la reincidència en tres ocasions en alguna de les lleus, o el fet de dificultar o impedir el treball de control i vigilància en l’ús de la ZPR. Per a elles hi haurà una multa de 200 euros. Mentre que s’imposarà una multa de 500 euros per vulneracions de més gravetat, com acumular-ne dues greus o falsejar documentació per obtenir una autorització.

Al principi la facultat per estendre sancions serà exclusivament de la Policia Local, els agents comprovaran en qüestió de segons si la matrícula del vehicle correspon efectivament amb la d’un resident, un propietari o arrendatari d’una plaça de garatge o si es tracta d’un conductor que disposa de l’autorització necessària. Un procediment que s’agilitzarà amb el posterior ús de les càmeres.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad